Turnir SD Igman: Na takmičenju 250 strijelaca gotovo ih svih gradova Federacije BiH

Published On 28. January 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Po završetku   takmičenja upriličena  svečanost i  dodjela  medalja kadetkinjama SD Igmana Hadžići   za osvojeno treće mjesto u Premjer ligi BiH.U zadnjem kolu Hadžićanke nisu imali sredstava da otputuju na takmičenje, gdje bi najvjreovatnije, kako je kazao njihov  trener  Ibrahim Durmo,  još više popravile   sadašnji plasman

 

Na turniru streljačkog   društva  Igman iz Hadžića okupile su se gotovo najbolji klubovi iz Federacije BIH. Čak 33 kluba učestovalo se na tradicionalnom takmičenju“ Igmanski marš“, gdje  je nastupilo  više od 25o strijelaca.

Sve čestitke  Hadžićanima, koji su se i ovog  puta pokazali  kao  dobari organizatori i domaćini. Mada je sve odrađeno na amaterskoj osnovi, ovo takmičenje, kako su kazali  neki učesnici, bilo je na zavidnom nivou, kao da je u pitanju državno prvenstvo ili još neko veće natjecanje.To je zasluga prije svega vrijednih entuzijasta ovog kluba, koji iz godine u godinu bilježe  sve veće uspjehe. Podatak da SD Igman broji preko 300 članova govori da se radi o velikom i dobro organizovanom klubu.

Veliki broj mladih

Takmičilo se u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na turniru je bio i veliki broj mladih, što govori da se za budućnost ovog sporta ne treba brinuti.

Dominirala  Hasna Hamzić iz Maglaja

 

U pojedinačnom takmičenju  kod žena najbolje rezultate  imala je Hasna Hamzić iz Maglaja. Drugo i treće mjesto dijele Irhana Bosnić i Amina Lokvančić iz  SD Igman  Hadžići, dok  je četvrta, odnosno peta Kadira Nukić i Mirela Ramić iz Tuzle.

 

Najbolji Mirsad Begić  iz Živinica

Kod muškaraca   najbolje je gađao Mirsad Begić,( Konjuh ),Živinice. Drugi je Šaban Fatić iz Igmana , a treće mjesto zauzeo je Mirza Mujić SIK  Tuzla. Četvrti je Emir Durmo iz Igmana, a peti Hajro Bečić, (Konjuh)  Živinice.

Tuzlanke najpreciznije

 

U ukupnom plasmanu kod žena prvo  mjesto osvojile su takmičarske SIK Tuzla. Slijedi  Igman iz Hadžića,  Konjuha iz Živinica,kadetska ekipa Igman iz  Hadžići  te  UGSRI Kladanj.

U muškoj konkurenciji strijelci Igmana, domaćini turnira, zauzeli su prvo mjesto. SIK Tuzla je drugi, a SSK Konjuh Živinice treći.Četvrta je ekipa iz Maglaja, a peto SIK  Banovići.

Nakon završetka takmičenja upriličena je svečanost, dodjele medalja kadetkinjama SD Igmana,  za osvojeno treće mjesto u Premjer ligi BiH.U zadnjem kolu Hadžićanke nisu imali sredstava da otputuju na takmičenje, gdje bi najvjreovatnije, kako je kazao njihov  trener  Ibrahim Durmo,  još više poprave  sadašnji plasman.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *