Nova Ilidža: Projekat naselja za 20.000 stanovnika predstavljen građanima

Published On 8. June 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

“U narednom periodu planiramo značajne investicije a jedna od najznačajnijih je projekat ‘Nova Ilidža'”, istakao je Memić.

Inače, ovo naselje će se prostirati na desnoj obali rijeke Željeznice od pješačkog mosta do entitetske linije u Vojkovićima. Vrijednost projekta je dvije milijarde KM, a za ova ulaganja je zainteresirano više investitora.

“Taj projekat nudi samoodrživost, uređene parkove, šetnice, raznolikost sadržaja, nove kvalitete stanovanja, regionalne poslovne centre i luksuzne smještajne kapacitete”, kaže Memić.

Naglašava da su održane javne rasprave o Nacrtu Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana “Nova Ilidža 1“, “Nova Ilidža 2“ i “Nova Ilidža 3“ .

“Građanima smo zajedno sa predstavnicima Zavoda za planiranje KS prezentirali Regulacioni plan i predstavili osnovne karakteristike i specifičnosti plana. Najvećim djelom, kako je planirano, bit će to stambena i poslovna zona za kolektivno i individualno stanovanje, sa pratećim sadržajima, zelenim parkovskim površinama i karakterističnim saobraćajnicama, čime će planirano područje biti kvalitetno uvezano u putne mreže sa općinom i gradom Sarajevo”, napominje Memić.

Klix.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *