ILIDŽA Prvi posjetioci uživali na bazenima: Počela sezona plivanja

Published On 9. June 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

 

Sezona plivanja u gradu počela je u subotu, a kako je bilo i najavljeno, za posjetioce su otvoreni bazeni na Ilidži. Naša ekipa zatekla je veliki broj posjetilaca na “Termalnoj rivijeri” Ilidža, uglavnom porodice s djecom. Sugrađanka Aida Hadžić, koju smo zatekli na ovom bazenu sa dvoje djece, kazala nam je da je nestrpljivo čekala početak sezone plivanja. – Cijene su niže nego prošle godine, a zadovoljni smo i sadržajima – kazala je Hadžić. Podsjećamo da pojedinačna cjelodnevna ulaznica košta deset maraka radnim danom, a vikendom i praznicima 14 KM. Za djecu do 12. godine cijene su 8 KM, odnosno 11 maraka. Kako nam je rekao marketing menadžer “Termalne rivijere” Emir Glogić, sretni su zbog početka sezone i aktivnosti na bazenu koje će privući posjetioce.

– Počeli smo raditi 1. juna, a zvanično otvorenje bilo je u subotu. Zbog dolaska Pape, manji je broj gostiju, ali s obzirom na to da smo snizili cijene usluga, narednih dana očekujemo veću posjetu – rekao je Glogić.

 Bolja ponuda

Otvoren je i bazen kojim upravlja Udruženje ratnih vojnih invalida Ilidža, a upravnik Elmir Ušanović rekao nam je da je 6. juna turistička sezona zvanično startala.

– Veći broj posjetilaca očekujemo sa završetkom školske godine. Zadovoljni smo prošlogodišnjom sezonom, dok se ove godine, s boljom ponudom, nadamo i većem broju posjeta – kazao je Ušanović.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *