Civilna zaštita općine Ilidža: Upješna pokazna vježba

Published On 28. June 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

 

U skladu sa planom zaštite od požara Općine Ilidža, služba Civilne zaštite u saradnji sa Službom za zajedničke poslove uspješno je izvela pokaznu vježbu evakuacije i spašavanja uposlenika.

 

Članovi Civilne zaštite pokazali su da su spremni pomoći u spašavanju ljudi u nepredviđenim situacijama poput požara.

– Vježba predstavlja kolektivnu spremnost da ukoliko se nađemo u ovakvim situacijama priđemo vrlo odgovorno određenim izazovima kao što su incidentne situacije koje se mogu dogoditi svaki dan.

Vježba je uspjela jer je kolektiv pokazao odgovornost, a veliku zahvalnost dugujemo i našim strankama koje su se nalazile u zgradi i koji su pristupili pokazanoj vježbi,  izjavila je Mira Boras pomoćnica načelnika za Civilnu zaštitu.

Simuliran je požar u kotlovnici općinske zgrade u ulici Butmirska cesta br.12 i prijetilo je širenje u garažu i prostorije magacinskih prostora.

Automatski se upalio alarm za upozorenje na opasnost.

Nakon provjere mjesta nesreće, obaviješten je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić o incidentu i pristupanju evakuaciji prisutnih u zgradi.

Odmah po oglašavanju alarma svi vozači su sa vanjske strane (s parkinga) ušli u garažu i hitno izvukli vozila na parking općine.

Nakon oglašavanja alarma svi uposlenici su odmah napustili prostorije u kojim se nalaze, ponijeli lične stvari, čime su pokazli savjesnost i ozbiljnost.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *