Na Ilidži: Najljepša dvorišta i balkoni

Published On 15. July 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

 

Općina Ilidža je i ove, kao i prethodnih godina, organizovala izbor najljepšeg dvorišta i balkona sa cvjetnim aranžmanom, a s ciljem očuvanja tradicije ilidžanskih bašti, ali i podizanja svijesti građana o značaju očuvanja životne sredine i poboljšanja turističke ponude.

Na raspisani javni poziv prijavilo se 30 aplikanata koje je komisija za izbor obišla i odabrala najbolje, kojima je načelnik Općine Senaid Memić uručio nagrade.

– Nismo mi vas nagradili, vi ste nas nagradili ovom ljepotom, koja oplemenjuje i stvara ugođaj za oči i dušu.

Nastavite da uređujete i njegujete dvorišta i balkone, kazao je načelnik Memić.

Za najljepše dvorište prva nagrada pripala je Amiru Čauševiću iz Sokolović-Kolonije, drugo mjesto osvojila je Enisa Kečo iz Hrasnice, a treće Rahima Glođo iz Ilidže.

Najljepši balkon sa cvjetnim aranžmanom je Slavice Zilić iz Otesa, dok je drugo mjesto pripalo Hadiji Skalonjić iz Hrasnice, a treće Mehudini Glođo, također iz Hrasnice.

Za sve njih Općina Ilidža obezbijedila je novčane nagrade, i to u kategoriji najljepšeg dvorišta za prvo mjesto 500, drugo 400 i treće 300 KM.

Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 300, druga 200 i treća 100 KM. Enisa Kečo, čije dvorište je osvojilo drugo mjesto, novčani dio nagrade od 400 KM pokloniće nekoj od porodica sa Ilidže koja je u stanju socijalne potrebe.
oslobođenje.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *