SARAJEVO “Parni valjak” nastupio pred više od 10.000 fanova

Published On 13. December 2015. | By admin | Multimedija Sve

 

Sjajan koncert hrvatskih rokera u “Zetri”

 

U sarajevskoj dvorani “Zetra” hrvatska rok grupa “Parni valjak” večeras je održala koncert za pamćenje, u okviru turneje kojom obilježavaju 40. godina postojanja na sceni.

 

Puna dvorana uglas je pjevala najveće hitove “Parnog valjka”, a u publici su se nalazili ljudi različitih generacija. Od djece od tri godine do starijih od 60 godina. Pjevali su hitove iz različitih perioda svoje četiri decenije duge karijere.

Puno srce

Pjevač grupe Aki Rahimovski poklonio se sarajevskoj publici riječima da mu je puno srce, te se zahvalio.

– Sve ove godine ostali smo vjerni pjesmi, sebi i vama – kazao je Rahimovski, koji je nakon svake pjesme ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Pozitivna atmosfera

Pozitivnoj atmosferi doprinijeli su specijalni efekti na sceni, a raspjevani Aki prštao je od energije, te neumorno išao s jednog kraja scene na drugi, pred više od 10.000 ljubitelja ovog benda.

Publika koja je na sarajevski koncert stigla iz raznih dijelova BiH beskrajno je uživala, te svaku pjesmu otpjevala od početka do kraja. Nakon više od dva sata odlične svirke, ogromnim aplauzom ispraćeni su sa scene članovi ove popularne grupe.

Brojne poznate ličnosti

Večerašnji koncert sastojao se iz dva dijela, nakon što su zagrijali atmosferu dobro uštimanim zvukom, uslijedio je unplugged dio koncerta. Desile su se i male tehničke smetnje, no to nije pokvarilo dobro zagrijanu atmosferu. U publici su se mogle vidjeti i brojne poznate ličnosti.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *