Niz aktivnosti na stručnjom usavršavanju profesora SC Hadžići

Published On 24. January 2013. | By admin | Aktuelnosti

Profesori u Srednjoškolskom centru Hadžići svaki januar iskoriste za razne vrste stručnog usavršavanje, koje uključuju seminare, stručne aktive, predavanja, radionice, ali i puteve u određene dijelove Bosne i Hercegovine.

U srijedu, 9. januara, uprava škole je organizovala put u Konjic i Jablanicu. U Konjicu su uposlenici imali priliku da se dive Titovom ARK bunkeru, da posjete Zavičajni muzej kao i kuću svestranog umjetnika Zuke Džumhura. Nakon toga su se uputili ka Jablanici gdje su posjetili Muzej – Bitka za ranjenike na Neretvi, te se vratiti kući bogatiji za nova znanja i iskustva.

Pored toga, u sklopu stručnog usavršavanja koje je obavezno za sve profesore Srednjoškolskog centra Hadžići u prostorijama škole je profesorica Filozofskog fakulteta u Sarajevu, dr. Mirjana Mavrak, održala predavanje na temu komunikacije u nastavi.

Profesori su uživali u izuzetno zanimljivom izlaganju, dok je dr. Mavrak podsjećala na važnost efikasnog komuniciranja profesora međusobno, profesora sa učenicima i profesora sa roditeljima.

Važno je napomenuti da se dr. Mavrak odrekla finansijske naknade u korist nabavke knjiga u našoj biblioteci, te se od toga kupilo 20 primjeraka „Ane Karenjine“ objavljeno je na web stranici škole.