„Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“

Published On 23. April 2016. | By admin | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

 

U oviru projekta „Let’s Do It“ Bosna i Hercegovina“, u petak  je održana.  akcija čišćenja Hadžića. Oko 90 mladih volontera uradili  su veliki posao da Hadžići izgledaju ljepši.

Međutim, oni starijih morali bi se angažovati da se već jednom uradi akcija  čišćenja smeća u šumama ove općine. Da sutra ne bude kasno.

ŠUME U HADŽIĆIMA NAJVEĆI OTPAD U KS

Naime,šume na Igmanu , Bjelašnici i drugim mjestima  pune su smeća.Divljih deponija svakodnevno   je sve  više.  Smeće se  dovlači   i istresa  javno, u   sred dana, kamionima, traktorima i drugim prevoznim sredstvima. Za manje od pola sata dva manja kamiona zatekli smo mi  kako dovlače smeće otpada , piše nam čitalac.

Lišće je uveliko pokrilo našu bruku, pa  se  ne vidi   kolike su količine otpada u šumi.

Nema šta nema: Od starog  namještaja, guma  od automobila, siropora, kutija od ljepila i drugih  zapaljivih stvari. Mislimo da ovdje dovlače i istresaju otpad iz drugih općina. Isto kao što nam  sjeku šuma i prodaju.Posebno je vidljivo veliki broj automobilskih guma, mada je dosta i drugog zapaljivog materijala .

ŠTA RADE VIJEĆNICI

Šume u hadžićkoj općine postale su najveća deponija smeća u KS.

Posebna je opasnost od  požara.Dovoljno je da neko od neodgovornih  izletnika u  blizini  guma u šumi  zapali vatru  ili baci opšak od cigarete,  pa da izbije požar velikih razmjera.Bilo kakvo upozorenje nadležnim tada će biti kasno, piše građani i pitaju šta to rade općinski vijećnici.Uskoro će ponovo trčati po selima i tražiti da glasamo za njih.Pogledajte samo ovu bruku, pišu čitaoci.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *