SAVJET BRANILACA/BRANITELJA Sve spremno za proteste: Nismo se povlačili kada smo branili BiH, nećemo ni sada

Published On 25. April 2016. | By admin | Aktuelnosti, Vijesti

 

 

Savjet branilaca/branitelja potpisnica Rezolucije obavještava pripadnike Armije BiH, HVO-a i MUP-a, građane i javnost da su sve pripreme pred održavanje sutrašnjih protesta uspješno privedene kraju. Na proteste izlazimo mirno i dostojanstveno, čista obraza i uzdignuta čela da konačno poslije više od 20 godina zaustavimo bezočnu manipulaciju i zloupotrebu boraca,stoji u saopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik Savjeta Selvedin Bulbul, prenosi novinska agencija Patria. 

Naš jedini cilj jeste da se tekst Rezolucije usvoji i prihvati od prve do posljednje tačke,ostavka ministra Salke Bukvarevica i na tome će insistirati do samog kraja. Protesti će prestati onog trenutka kada Rezolucija bude prihvaćena, u protivnom mi se nećemo povući. Nismo se povlačili kada smo branili i oslobađali našu domovinu, nećemo se povući ni sada, kada moramo odbraniti svoju čast kao najhrabrijih i najjačih sinova ove zemlje.

Bezuspješna je medijska blokada, posebno televizijska i ostalih režimskih medija kojima prednjače FTV i Avaz da pokušaju obmanuti i slagati javnost, svoje gledaoce i čitaoce time da su protesti otkazani i da proteste ne podržavaju takozvana temeljna udruženja. Sutra će se vidjeti ko su temeljni borci, koliko ih ima i koliko će ih biti, i u vodu će pasti priča fiktivnih, režimskih i politikantstkih udruženja koji godišnje pokradu 550 miliona maraka.

Vrijeme je da to prestane i vrijeme je da im to kažemo jasno i glasno sutra ispred zgrade Vlade FBiH. Pozivamo vas da budete uz borce i na taj način odate priznanje i date podršku ljudima koji se se borili i izborili za ovo što danas zovemo sloboda i država, jer nismo se borili za nepravdu, tlačenje i manipulacije. Također, pozivamo i sve ugrožene populacije i udruge koje se smatraju ugroženim na bilo koji način sa svojim porodicama,te građane penzionere i sve manjine koji su sa svojim porodicama ugroženi na sličan način. Mi odustati nećemo nikada, stoji u saopćenju

Protesti su najavljeni za  (25.april) u 9 sati ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu. 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *