NAREDNE SEDMICE RAZGOVORI SDA traži od SBB-a da podrže smjenu ministra Fiše

Published On 23. October 2017. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

SDA je ovlastila zastupnika Mirzu Čelika i premijera Elmedina Konakovića da razgovaraju sa svojim koalicionom partnerom SBB-om i od njih zatraže podršku o smjeni ministra za boračka pitanja KS Muharema Fiše (BPS). Razloga za smjenu nema, izuzev SDA-ove političke ‘slabosti’ zbog agilnosti, te rada ministra za boračka pitanja, Muharema Fiše, te samostalnosti u politici BPS-a.

 

Sa SBB-ove strane sa SDA-om će razgovarati Mirvad Kurić i Dževad Rađo, a javnost će tokom naredne sedmice saznati da li će SDA i SBB, ipak, profunkcionisati između sebe kada je u pitanju smjena ministra Fiše iz BPS-a.

SDA je zahtijev za dozvolu da se ministar Fišo smijeni uputila i predsjedniku SDA KS Asimu Sarajliću koji je, vjerovatno, inicirao kod svog odbora smjenu ministra.

IZ BPS-a se povodom SDA-ove inicijative nisu oglašavali, a s obzirom da su dani vikenda, za očekivati je reakciju iz ove stranke početkom radne sedmice. Moguće je da reakcije, pak, i ne bude te da će BPS pustiti da SDA i SBB potvrde status svoje koalicije i na ovom pitanju.

Muharem Fišo je ministar za boračka pitanja KS koji je tokom svog mandata uradio više posla nego svi njegovi prethodnici zajedno, te upravo u tome leži SDA-ov strah i povod za smjenu.

Također BPS-ov zastupnik u Skupštini KS, Semir Halilović, vodi politiku BPS-a u Skupštini KS koja, očito, itekako smeta SDA stranci koja je podijeljena u klanove i interesne grupe .

Izvor: 

BNN.BA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *