OPĆINSKO VIJEĆE :Naredne godine Budžet u Općini Hadžići manji za oko 1,6 miliona KM

Published On 26. October 2017. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Za razliku od ove godine  kada je  Budžet  Općine Hadžići utvrđen u iznosu od   13,8 miliona, za narednu,  2018. godinu,  planiran je u iznosu  12,2 miliona KM, što je manje za oko 1,6 KM.

 

Na   današnjoj sjednici  Općinskog vijeća Hadžići  razmatrane su četiri tačke  dnevnog reda.Kao prva bila je nformacija o izvršenju Budžeta za prvih devet mjeseci ove godine, i Nacrt Budžta Općine Hadžići za  2018. godinu.

MANJI BUDŽET

Na dnevnog redu našla se informacija o radu komunalne inspekcije na području općine Hadžići i o radu  KJP Veterinarske stanice Hadžići-Veterinarska ambulanta Hadžići.

Za razliku od Budžeta općine Hadžiči za 2017. godinu, koji je iznosio 13.800.000.00 KM u narednoj godini  Budžet će biti manji  za  oko  1,6 miliona KM.

 Za 2018. godinu planiran je Budžet u iznosu od 12.232.900,00 KM.

 

DIVLJIH DEPONIJA SVE VIŠE

Godinama iz Zavoda za javno zdravstvo KS upozoravaju nadležne da je na području općine Hadžići  veliki broj divljih deponija.

Pored toga što  predstavlja ružnu sliku, i potencijonalna su opasnost od zaraze.

Prije nekoliko mjeseci nadležni u općini Hadžići  ponudili su nagradu svim građanima koji prijave lica  da otpad odlažu na mjesta gdje za  to nije predviđeno. Šume su pune smeća, a otpad se često baca u potoke, rijeke i druga mjesta.

 Građani su mišljenja da bi umjesto kanceralice ipak  bilo bolje da se inspektori  više    viđaju na terenu.

Prema riječima Muje Ibrice (SBiH )  u prvih devet mjeseci nije naplaćena niti jedna kazna komunalne inspekcije, što se može vidjeti i u informaciji o izvršenju Budžeta za prvih devet mjeseci ove godine.

Naglasio je da bi odvoz smeća trebao biti redovniji i mnogo bolji, i da stavrno stanje na terenu pokazje  da je neophodno nabaviti  više kontejnera.

Ibrica je istakao da se u posljednje vrijeme u Hadžićima sve više pojavljuju psi lutalice, kao da ih , kako je rekao, neko dovodi sa strane.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *