12. MART Obilježen Dan općine Ilidža, dodijeljena priznanja pojedincima i kolektivima

Published On 12. March 2018. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Polaganjem cvijeća ispred zgrade Općine Ilidža na centralnom spomen-obiježju započelo je obilježavanje 12. marta, Dana Općine Ilidža. U Multimedijalnoj sali održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Dodijeljena su najveća priznanja Općine Ilidža zaslužnim pojedinicima i kolektivima.

Zlatnu plaketu Općine Ilidža dobili su Esad Delić  za izuzetan doprinos u odbrani BiH i angažman u poslijeratnom periodu na zaštiti i ostvarivanju prava svih kategorija boračke populacije, Bilal Šuman za izuzetan doprinos u razvoju rukometa i postignute rezultate u uspješnoj internacionalnoj sportskoj karijeri i Mujo Hošić za iskazani patriotizam i profesionalnost u zbrinjavanju i liječenju ranjenih i oboljelih stanovnika u vrijeme agresije na BiH, doprinos u razvoju lokalne samouprave i poboljšanju uslova života građana tokom političkog angažovanja. Kolektivna Zlatna plaketa otišla je u ruke Fudbalskog kluba Famos za 65 godina kontinuiranog rada i djelovanja Kluba, afirmaciju fudbala i promociju općine Ilidža.

Srebrnu plaketu dobili su Asad Fočo za izuzetan doprinos u razvoju vjerskog života i postignute rezultate u oblasti obrazovanja mladih, a kolektivnu Bokserski klub Ilidža za postignute rezultate na takmičenjima tokom 22 godine postojanja Kluba, afirmaciju boksa i promociju općine Ilidža.

Zahvalnice Općine Ilidža dobili su: Amar Gegić, dr. Azelma Hadžić-Osmanović, Džemal Bećirović, Zbor građana MZ Stup II, Udruženje  gorska služba spašavanja i Streljački klub Ilidža, Dževad Burazerović, Košarkaški klub Ilidža, Sead Šaković, Miralem Batlak,  Rabija Kardaš-posthumno, dr. Edin Radušić, prim.dr. Ševala Hebibović, KUD Biseri Bjelašnice, Centar za fizikalnu terapiju i stomatološke ordinacija  „Igasa“, Ćazim Mučić, Adil Tabaković, Mujo Kadrić, Planinarsko društvo Rakovica 2009, Emil Kalić, Nevzet Kolašinac, Sanjin Kodrić i Džemal Osmanović.
Na sjednici  su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Muhamed Omerović  i načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić, koji su podsjetili na važnost 12. marta i poslali poruku da samo zajedničkim radom i znanjem može se napraviti još veći uspjeh na Ilidži, a ujedno i čestitali rođendan općine svim Ilidžankama i Ilidžancima širom BiH i svijeta.

Prigodan program izveli su učenici Osnovne muzičke škole Ilidža i Pete osnovne škole, te Hrasnički pupoljci.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *