Sjednica OV Hadžići : Vijećnici SDP-a, DF-a i Narod i pravda nisu prihvatili izradu urbanističkog plana „Igman -Veliko polje“

Published On 28. February 2019. | By saliha | Globus

 

Olimpijsko Veliko polje i Igman treba biti i ostati izletište građana, a ne vlasništvo tajkuna. Napustili sjednicu prilikom  glasanja o dodjeli priznanja. Nisu prihvatili ni izvještaj o radu Pravobranilaštva za 2018. godinu

 

Na današnjoj  sjednici Općinskog vijeća Hadžići većinom glasova usvojena je  Odluka o izmjenama Odluke o pristupanju izrade Urabnističkog projekta  „Igman-Veliko polje“, koje je na prošloj sjednici skinuta sa dnevnog reda.Protiv ove odluke bili su vijećnici SDP-a, DF-a i Narod i pravda.

Isti vijećnici napustili su salu kada se glasalo o dodjeli općinskih priznanja , koja će se uručiti na svečanoj sjednici Općinskog  vijeća 6. marta.

DOBITNICI PRIZNANJA

  „Zlatni grb sa plaketom općine Hadžići“ dobio  je Nihad Šehić, a  Šestomartovske plakete Sportsko invalidsko društvo „Igman“ Hadžići, Ferid Ramić i Fadila  Mešanović.

 Općinsko priznanje, „Zahvalnica općine Hadžići“ dobili su: Mreža mladih Hadžići, sportsko udruženje „ Futuro“,  „Veterani policije SJB Hadžići“, Vahid Đuderija,Vedad Mujić i  Meho Lihovac.

Posebno počasno priznanje  „Prijatelj Hadžića“ na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići  uručiti će se   Salihu dr.Skopljak.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili izvještaj o radu  Pravobranilaštva općine Hadžići za 2018. godinu. Prema riječima Mirasada Dupovca, predsjednika SDP-a bili su energično protiv ovog izvještaja, jer ne odražava pravo stanje.

Dupovac je tražio da Općinsko vijeće poduzme konkretne mjere u vezi migranata, koji u sve većem broju dolaze na području ove općine.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *