HADŽIĆI Koliko košta prelazak vijećnika u drugu stranku ?

Published On 7. March 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Plaća se parama u kešu, radnim mjestima i drugim   uslugama. Sve je isto kao i u drugim većim organima vlasti. Kako  oni koji su nazivani „kantama za smeće“…. sve te uvrede, poniženja i druge pogrdne riječe   oproste, pređu preko toga, izdaju građane svoje birače, koji su se borili za njih,izdaju  svoju stranku koja ih je iznjedrila….

Nakon prelaska dva vijećnika SBiH u SDA dobili smo veliki broj pisama, a neki su se oglasili i preko društvenih mreža.Građani kažu da nisu izdali  svoju stranku i  prešli  u drugu tek tako,  na lijepe oči, već je u pitanju prodaja mandata….

Plaća se parama u kešu, radnim mjestima i drugim   uslugama. Sve je isto kao i u drugim većim organima vlasti…

DOŠLE „ KANTE ZA SMEĆE“

-U prilog vam šaljemo video gdje se javno   kandidati  za Općinsko vijeće   stranke za BiH, na  skupu  nazivaju kantama za smeće, da im je tu mjesto. To trebate objaviti sa našim pismom.

Kada   čujete kako ih svrstavaju  sa kantama za smeće, da im je tu mjesto, da nemaju znanja, morala…

  I sada ti… ….koji  su nazivani takvim pogrnim imenima, tim istim kojim su im davali takve epitete, tim istim sada   idu u zagrljaj. Pitamo ih imaju li obraza, stida, srama, morala, imaju  li bilo što ljudsko da tako , na ružan način, prodaju svoj obraz, progutaju sve te pogrdne riječi…. Nisu oni, na žalost , jedini………

„VELIKI BORCI POREĐENI SA KARADŽIĆEM I MLADIĆEM“

 Veliki broci ……., bolje reći heroji odbrane Hadžići , poređeni su sa Karadžićem i Mladićem. I ti isti danas rade za tu stranku. Svoju stranku, koja im je dala sve  su izdali, namjerno uništavaju zbog svojih ličnih interesa, kaže se između ostalog u pismu grupe građana koji su se svojeručno potpisali.

…Slobodno objaviti naše imena, pod uslovom da objaviti  sve  ovo što smo napisali, spomenete imena koji su postigli  dogovor …..

Mi, ipak, nećemo objaviti  imena  autora  pisma , niti imena vijećnika koji su prešli u drugu stranku, odnosno kako oni kažu izdali “svoju” stranku, mada se njihova imena već odavno  zna, niti je to neka novost.

 Nećemo govoriti o imenima  vijećnika stranke za BiH, koji su, kako pišu, na sjednici Općinskog vijeća javno  poređeni sa Karadžićem i Mladićem, da je o tome pisalo u medijima, da  građani znaju o kome se radi, a   ti isti danas,  kako tvrde, rade za njih….

Ovo što oni pišu nama, to isto pismu i svoj video mogli su  objaviti preko društvenih mreže.Zašto to do sada nisu uradili? Zašto bi to mi  umjesto njih učinili.

 OBJAVITE KAO MUJANOVIĆ

 Mogli su uraditi isto, kao što  je to uradio Admir Mujanović, koji je nakon prelaska vijećnika u drugu stranku , javno između ostalog rekao, citiramo :

„Nemoralno je varati i trgovati mandatom koji se dobija od građana.
Nije moralno ni od strane onih koji kupuju nečiji mandat ni od onih koji  ih prodaju. Oni koji se prodaju oni varaju građane, a oni koji kupuju mandate,kupe ih  parama građana,bez obzira dali li u pitanju keš,zaposlenje ili neka druga usluga.
Papci su se po prvi put pojavili u RS-u, ali su se kao virus proširili na teritorije cijele BiH.Mnogima je važniji lični interes od obraza,morala,karaktera,države i naroda,“ kazao je Mujanović, koji je komentarisao Budžet općine Hadžići,  za koji vlast kaže da je najveći do sada, i da se njime ponose .

O tome Mujanović kaže:

Znamo da je opštinska vlast zadužila građane sa preko 6.000.000,00  KM  i da se taj novac mora vraćati.Ovaj prikazani budžet sa minus 6.000.000,00  KM je stvarni budžet.Ko ne vjeruje može da provjeri.Opštinska vlast je zadužila gradane za kanalizaciju i kupovinu PD „Bjelašnice“.Nažalost PD „Bjelašnica“ evo četvrata godina stoji neiskorištena, a građani vraćaju kredit i kamate,“…. kaže Mujanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *