Amar Dovadžija (NIP) pobjednik u Ilijašu

Published On 19. November 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Velid Fazlić, predsjednik OIK Ilijaš iznio je konačni rezultat sa redovnih biračkih mjesta, objavio je kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija. Amar Dovadžija ima 4.884 i Akif Fazlić 4.842 osvojena glasa.

“Danas je predsjednik OIK Ilijaš, nakon višednevnog iščekivanja, iznio konačne rezultate sa redovnih biračkih mjesta u javnost. Naime, sve što su građani, koji su se danima okupljali ispred zgrade općine, zahtijevali od gosp. Fazlića ustvari je bilo izjašnjavanje o konačnom rezultatu prebrojanih glasova od izbornog dana, koji su poznati od nedjelje, prema kojima je Amar Dovadžija u značajnoj prednosti. Prednost je značajna iz razloga što glasanjem putem COVID i mobilnog tima te odsustva preostaje ne više od 200 glasova među kojima, prema samovoljnim tvrdnjama i samih glasača koju prenosimo: “Više od polovine povjerenja ukazano je kandidatu u vodstvu, Dovadžija Amaru”.

Velika borba, neumorno i istrajno apeliranje i sugerisanje OIK-u od strane NiP-ovih simpatizera i aktivista napokon je urodilo plodom 4. dan poslije izbora.

Hvala svima na podršci, do pobjede”, objavio je Dovadžija.

CIK još nije unio zvanične podatke.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *