Konaković: SDP BiH je dobro reagovao u teškoj situaciji, ponoviti izbore u Srebrenici

Published On 1. December 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Nakon današnje akcije SIPA-e u kojoj su slobode lišene tri osobe iz SDP BiH koje se dovode u vezu sa malverzacijama u izbornom procesu u Srebrenici ne smiruju se reakcije. SDP BiH reagirao je danas u dva navrata, prvi put su podržali rad pravosudnih institucija i ogradili se od djelovanja tri svoja člana koji nisu imali nikakvu odluku organa stranke za svoje aktivnosti, te ponovo tokom dana kada su raspustili Opštinsku organizaciju Srebrenica i iz partije isključili Begu Bektića koji je bio predsjednik te OO. Iz SDA su pozvali na ostavku predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića. Iz SDP BiH su također pozvali CIK da poništi izbore u Srebrenici i raspiše nove. 

Na društvenim mrežama oglasio se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković koji zajedno sa SDP BiH i drugim partnerima pravi novu Vladu KS.

“Izdati interes države u Srebrenici može samo nečovjek. Zanemariti stradanje našeg naroda, za novac prodati obraz i čast, mogu samo najgori među nama. Tužan je dan spoznaja da takvi ljudi žive sa nama. SDP je u teškoj situaciji reagovao adekvatno, u ovim se slučajevima stvari režu odmah, ne čekajući odluke sudova i ne traže se olakšavajuće okolnosti. Pozivam CIK da poništi izbore u Srebrenici i raspiše nove. Potpuno je jasno da je proces kompromitovan.
One koji su delegirali članove CIK-a pozivam da ulože maksimum napora da se sramotni izbori ponove. Nemaju Dodik i Čović utjecaj u CIK-u, glasno su nam to rekle kolege. Iskoristite sad tu činjenicu”, napisao je Konaković.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *