Konaković: Pozvali smo SDA da pravimo vijeća bez HDZ-a, ali šute još uvijek

Published On 2. December 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebook profilu objavljujući da NIP ima mandat u Višegradu. 

“Mandat ima i SDA. 50% je povećan broj glasova Bošnjaka u gradu Višegradu u odnosu na izbore 2016., a značajno je povećan i broj glasova poštom.

 Teorije “zaštitnika” svaki dan padaju u vodu, spinovi i napadi na Narod i pravdu izgledaju baš jadno. U Bijeljini je povećan broj glasova u odnosu na izbore 2016., a mnogo je ljudi napustilo i taj grad.

 Pozvali smo javno SDA da pravimo vijeća u Travniku, Novom Travniku i Jajcu bez HDZ-a. Imamo komotnu većinu. Odgovora nema. Šutnja. 

U Novom Travniku su nam uzeli pobjedu, nisu podržali boljeg kandidata i HDZ je osvojio načelničku poziciju. Naš kandidat je imao 1.100 glasova više od drugog kandidata Bošnjaka.

Čekamo Ilijaš, a nakon toga ćemo detaljno objasniti kakvu zabludu žive i kakve neistine šire “zaštitnici”. Nije to nikakva zaštita Bošnjaka, to je zaštita partijskog Bošnjaka. A tek smo mi krenuli”, napisao je Konaković.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *