VIJEĆNICI DOBRO ZARADILI :PRODAJA MANDATA NAJUNOSNIJI POSAO

Published On 14. January 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Čovjek ne može ni pomisliti šta sve vlast daje da vijećnici iz opozicije pređu u vlast, da imaju većinu u  Općinskom vijeću.

 U  nekim općinama  većina  poznata  odmah  nakon izbora. Za prodaju mandata daju se  veliki iznosi, udovoljava se  željama   vijećnika .

 Na prvoj sjednici sve izlazi  na vidjelo.

Zato ovih dana u općinama   stalna saopćenja …

Iz Naše stranke piše:

– Građani i građanke Općine Novi Grad, izvinjavamo vam se zbog prevare Enise Spahić, izdaje našeg cjelokupnog bloka, i izdaje povjerenja i glasa koji ste dali za ideju koju slijedimo.

Oglasilo se i Predsjedništvo SBB-a, u kojem kažu da su Azema Cviku isključili zbog podrške SDA u Novom Gradu

-Odluka gospodina Cvike da podrži većinu na čelu sa SDA je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću, saopćeno iz SBB-a…

I tako dalje.Slična saopćenja, jedna za drugim.

MUJO IBRICA I RUSMIR SUŠIĆ IZDALI OPOZICIJU

Na području općine Hadžić dvojica vijećnika iz opozicije  prelaskom u vlast srušili su volju građana da opozicija u Općinskom vijeću ima većinu.

Admir Mujanović o prodaji mandata Muje Ibrice i Rusmira  Sušića  kaže  da su to uradili zbog ličnih interesa, da su prevarli glasače, građane Hadžići

-Već na  prvom dogovoru oko datuma održavanja konstituirajuće sjednice Eldar Proha nas je obavijestio da SDA ima većinu sa Mujom Ibricom i Rusmirom Sušićem,da je to završeno i koalicija potpisana!….

GRAĐANI OGORČENI

 Dobili smo veći  broj pisama građana u kojem izražavao gorčinu prodajom mandata. Kažu da je sada sasvim jasno da su i ranije  radili za vlast, a sada su to javno učinili.

-“Nije nam  jasno zašto prelazak u vlast ako bi svi trebali raditi za dobrodit građana.Zar sve što je dobro i svi iz opozicije nebi   podržali. Međutim, ovdje se, sigurno je, radi o većoj prevari.

 RUŠILI  LJEPOTU HADŽIĆA

 Vidite, uništili su nam park, srce općine da bi se tu sagradila prodavnicu boja i lakova,pekara i neke druge objekti. Kakva glupost,zločin, čovjek nema riječi da iskaže svu gorčeni, i šta bi god rekao- malo je … Uništili nam ljepotu Hadžića. Ovaj park je otvarao Hadžiće, planski   izgrađen, da bi ovi sve to srušili.Hoće li neko reći da tu nije dobijen novac. Šta vam ovo govori? Da se može raditi šta god i gdje god  neko  hoće,mimo volje građana, ranijeg plana Hadžića, samo ako tajkuni daju  pare.”

“Tajkuni  ovde mogu sve. Čak da se i  park unište, srce općine, posjeku stabla, sva ljepota Hadžića ,napravi zločin, prevare građani. Slagali nas da će tu biti neka evropska čekaonica sa centralnim grijanjem, javni toalet, da, eto park žrtvuju zbog toga, da je i njima žao parka…

Gdje je to sada Mujo i Rusmire? Gdje vam je ta evropska čekaonica sa centralnim grijanjem, javni toalet… Ljudi nuždu vrše pored stambenih zgrada. Stavili  ste   pano da će nastrešnica biti duž cijelog objekta. Gdje je to, možete li kazati, žašto ste slagali… bili ste i tada vijećnici, i tada nas prevarili…..Zašto Hadžiće gradite poput kasarne?”

ZAŠTO U CENTRU OPĆINE BENZINSKA PUMPA I AUTOPRAONICA

  “Zašto u centru općine izgradište benzinsku pumpu i autopraonici, suprotno zakonu,  svim pravilima gradnje, imeđu dvije najveće stambene zgrade. Zašto ruglo, zašto tone goriva, benzina, nafte, plina.., zašto nam donosite opasnost… Ovakve i slične stvari  radili ste  mimo volje građana,niste dali da se održi  javna rasprava…Zbog ovakvih i sličnih stvari  vlastima  treba većina poput vas.. Vi ste prodali građane zbog ličnih interesa. Je li tačno da se dobilo…..

GDJE VAM JE OBEĆANA TVORNICA?

„ Rekoste da će se u Ljubovčima graditi tvornica drvne industrije. Zašto ste slagali? I tada ste bili vijećnici. Možete li reći kako to da vama je Čajlaković, diplomata ustaškog zločinca Ante Pavelića, kako piše u štampi, bi veći od naših heroja. Kako ste dva puta na sjednici vijeća glasali za njega umjesto naših boraca. Kako će te to objasniti….”

 “Ako se radi u interesu građana, ljepših Hadžića, zar je bitno ko je opozicija a ko vlast. Ako ćete raditi ovakve, stvari suprotno volji građana, gdje ih niste ni pitali, poput izgradnje benzinske pumpe, e tu treba ta  vaša prokleta većina, da odlučujete umjesto nas, građana, što će neko dobiti „ potkove“, zaposliti…. „( zbog opširnog pisma izbacili smo dalji dio teksta ).

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *