Konaković: Zamislite da se SDA za Mostar borila kao za Vladu KS

Published On 11. February 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković danas se ponovo oglasio o dešavanjima u Mostaru, ali i potezima SDA. 

“Zamislite da je SDA uložila energiju i kapacitete u formiranje vlasti u Mostaru onako kako je uložila u Sarajevu? Rušenje Šestorke i formiranje koalicije “Petak 13”. U Sarajevu, tamo gdje je njima istinski stalo da budu vlast, dali su i poziciju premijera Mariju Nenadiću. U Mostaru nisu mogli Armanu ili Irmi?

Dali su državna ministarstva, ispunjavali sve želje, da dobiju Vladu KS. Zvali stranke na sastanke, zvali zastupnike pojedinačno. Toliko im je stalo do te Vlade da su čak i nama poruke i ponude slali. Zamislite da su se za Mostar borili kao za Skaku? Asim i Osmica da su otišli, sastančili, dogovarali, pa da su i ruke zavrtali “k’o u Kumu”. I tamo su zvali stranke na sastanke, pregovarali.

Da su se za Mostar borili kao za Vladu TK. Da su se borili kao za Vladu ZE-DO. Zakopavali su ratne sjekire sa strankama sa kojim ratuju da bi formirali vlast. Bio sam ja tamo 15 godina, znam dobro kako SDA funkcioniše. Nikad se na sjednice nije išlo da se bira gradonačelnik, premijer ili drugi funkcioner, a da se do u detalj sve nije znalo. Prije toga se pregovaralo, sastančilo i većine se završavale. U Mostaru rade drugačije. Imaju istina sad mali alibi zbog djetinjarija pojedinaca iz BH bloka i PMP-a, zbog ličnih ambicija i animoziteta unutar te priče.

Morali su ti pojedinci iz bloka shvatiti šta SDA radi i mnogo agresivnije zaustavljati proces, a svoje sujete podrediti interesu Mostara. Nažalost nisu”, napisao je Konaković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *