KAKO SE OD HEROJA POSTAJE IZDAJNIK:Hoće li vlast u Hadžićima „ utišati“ Mujanovića

Published On 4. March 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Vijesti

Nakon javnog iznošenja mnogih kriminalnih radnji, prodaji ljepota Hadžići,“ davanju velikog novca na kafu, uništavanju  preduzeća…, ta ista stranka, i  čelni ljudi općine Hadžići, koji su tog istog Mujanovića  ukivali su u zvijezde, od njega pravili heroja, da je on zasluža što su otkrivene dvije masovne grobnice na Đurđevači, da je trošio svoj novac, da je zaslužaj što je uhvaćen  i u zatvor sproveden Veselinović…, sada najednom od heroja postade izdajnik..Od istih ljudi, iste vlasti i iste stranke

 Sada je sasvim sigurno da je Admir Mujanović, promijenio tok sjednica Općinskog vijeća iz ranijih godina.

Općina Hadžići  je  „dobila preletače“, kao što je to imala i ranije. Dosta mirno usvajale  bi se mnoga važne odluke, suprotno interesima građana, prodavala zemlja, pravili objekte gdje to ni zakonom ni Regulacionim planovim nije predviđeno. Onda bi ti isti vijećnic  ponovo sve legalizovali, kao da ništa nije ni bilo…Dolaskom Mujanovića sve je poremećeno.

KRIMINALNA IZGRADNJA BENZINSKE PUMPE, SUPROTNU ZAKONU,REGULACIONOM PLANU…

Sjećati se izgradnje benzinske pumpe i autopraonice u samom centru Hadžića, suprotno Regulacionom planu, zakonu,bez  javne rasprave i drugih obavezujućih odluka.Za izgradju  nisu znali  čak ni vijećnici, što je krivični djelo. Vlast nije dozvolili održavanje sjednice sve dok radovi nisu došli u završnu fazu.Nisu pomogli ni protesti građana, da tom objektu u centru Hadžića, između dvije najveće stambene zgrade nije mjesto,da bi se valjda i oni nešto trebali pitati…

Kada su „ potkovi“ u pitanju onda se u Hadžićima sve  može. Sve  to kasnije, ti isti bajni vijećnici, koji su godinama tu  legaliziju, kao da se ništa i nije  desilo.

AKO IMATE PARE,DOBRE POTKOVE, MOŽETE GRADITI GDJE GOD HOĆETE, ČAK I U PARKU…

Ako imate velike pare i  dajete potkove, onda možete graditi gdje god i šta god hoćete, čak uništiti park,  u srcu općine.

Izmisliti će se gradnja neke savremene, evropske čekaonice sa centralnim grijanjem,gradnja  javnog  toaleta, da nam građani nuždu ne obavljaju pored stambenih zgrada… Da bi u svemu tome bili uvjerljiviji onda će na samom gradilištu , uz uništeni park , postaviti  maketu, gdje je nastrešnica dug cijelog objekte…I  ponovo građane slagati…

ZAŠTO ZA KRIVIČNA DJELA NIKO NE ODGOVARA

Kazali su da će se građane Hadžića za kupovinu zemljišta DI „Bjelašnica“ zadužiti  3,5 miliona maraka, da će se to odmah vratiti naredne godine prodajem, da je velika „ navala“ investitora za kupovinom zemljišta , da će 1,5 milion platiti Vlada KS.

Da bi u prevari bili uvjerljiviji pred  sjednicu u Hadžiće doveli bivšeg premjera Konakovića, i neke članove Vlade. U materijalima  za sjednicu Općonskog vijeća  čak pisalo da će Vlada KS platiti 1,5 milion. I ponovo prevarili građane, što je također krivično djelo.

Znali su da od  toga neće biti ništa , da predhodno nije potpisan obavezujući ugovor između Vlade KS i Općine Hadžići.Kakvo krivično djelo  za koje niko ne odgovara.

I kada je sjednica završena onda  već sutradan sa Bankom potpisali ugovor o zaduženju 5,3 miliona, što je također suprotno zakonu, krivično  djelo,jer taj iznos vijećnici nikada i nisu usvojili.

Da bi i tu bili uvjerljiviji onda javno  slagali da je to na sjednici Općinskog vijeća jednoglasno usvojeno, što su javnim saopćenjem demantovali  vijećnici SDP-a.

PONOVO KRIVIČNO DJELO,PONOVO NIKO NE ODGOVARA…

Sjećate se Odluke na Općinskom veću da se u Ljubovčića gradi fabrika drvne industrije i priče da će to zamjeniti DI „Bjelašnica“,koja je radila skoro 200 godina. Kada su kazali da vjeruju da nema čovjeka koji to neće podžati, da se teži razvoju općine, zapošljavanju…Kakva laž, prevara, da bi se realizovale nečije namjere.

Drvnu industriju Bjelašnica  uništili su  kada je nakon rata radila punim kapaciteto, gdje je bilo zaposleno čak oko 800 radnika . Na gotovo isti način uništili  i  GP Ingrap, ZZ Tarčin… A drvna industrija , građevinarstvo i poljoprivreda bili  okosnica razvoja Hadžića.

Da bi u laži, u gradnji drvne industrije u Ljubovčićima  bili uvjerljiviji  govorili  da općina Hadžići ima sve uslove za razvoj drvne industrije, da je na Igmanu i Bjeašnici najkvalitetnije drvo, da vlast želi to iskoristiti…

I ponovo prevara, laž, krivično djelo, za koje niko nije odgovarao.

UMJESTO TVORNICE VILA TAJKUNA

Umjesto tvornice nikla privatna vila tajkuna.. I tako, mogli bi nabratai dugo i naširoko. Općinsko vijeće služi za velike prevare, rad suprotno zakonu…

Preko društvenih mreža godinama se govori ko je na kafu dobio 200.000 eura. I ponovo -ništa!

A što je čovjek usjekao tri metra drva dobio šest mjeseci zatvora.

Za krađe, prevare, rad suproto zakonu niko ne odgovara. “ Kakva demokratija!“

GDJE SU TA TURISTIČKA NASELJA KOJA ĆE PREPORODITI HADŽIĆE…?

Sjećati se priče o preporodu Hadžića, izgradnji  turističkog naselja na Oseniku, gdje bi se odmah moglo  zaposliti najmanje 50  radnika. Sjećate se cijele svite od  predsjednika države, vlade, arapskih ambasadora, da Hadžići postaju jedni od najvećih turističkih centara, priče  da će Crepljani biti posjećeniji od olimpijskih ljepotica Igmana i Bjalšnice, da se tu pravi turistička oaza. Gdje su ta obećanja danas…?

KO MISLI DRUKČIJE, KAŽE ISTINU, ON JE NEZNALICA, NIJE ZA RAZVOJ…

Govore glasno, bučno, prozivaju sve one koje misle drukčije od njih . Koji   sumljaju da će i ovog puta građani biti prevareni, da je mnogo dokaza da se jedno govori a savim drugo radi…

Onda ovi odgovaraju da  nisu za  razvoj, da ih u svojim namjerama i planovima ništa neće zaustaviti, pa ih ti nesposobnjakovići, neznalice ,koji samo pričaju uprazno,  koji se još nisu vozili u  njihovom  vozu…. da ih ti isti ne mogu omesti…

Prevara za prevarom, i to sve na sjednici Općinskog vijeća, najvećeg organa vlasti.

HOĆE LI PRODATI OLIMPIJSKI IGMAN,VELIKO POLJE..?

Nakon prodaje najljepših djelova Hadžići, sada su na redu olimpijske ljepotice Igmam, Veliko polje, Brezovača….

Na trećoj sjednici Općinskog vijeća većinom glasova usvojena je Odluka o pristupanju izradi plana parcelacije stambenog naselje „Brezovača“. I kao prilikom prodaje Velikog polja i Igmana, i ovdje smeta im Admir Mujanović, koji je na pomenutoj sjednici između ostalog rekao, citiramo:

PRODAJA DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA

-„Kada usvajamo ovakve dokumente, nama nisu predočeni investitori. To je jako bitno. Nisu nam predočeni ni vlasnici zemljišta. U ovom konkretnom slučaju dio zemljišta pripada „Sarajevo – šumama“, a vlasnik drugog dijela zemljišta je Katica Mahir sa 22 duluma i 613 m², a „Sarajevo – šume“ su sa 6 duluma i 484 m². To je ovaj prvi dio na samoj krivini. Tu su „Sarajevo – šume“. Ovdje je bila praksa da se prodaje državno zemljište. Ovim putem ja pozivam sve vijećnike da tu praksu prekinemo. Ja predlažem da to ide na jedan drugačiji način. Ako ima potreba za investiranjem i procijenimo da je potrebno investirati na nekom području, da uradimo to na sljedeći način. Da se zemljište proglasi javnim interesom. Da se da Opštini Hadžići na upravljanje i Opština Hadžići dio zemljišta ili kompletnu parcelu, ako se radi o kompletnoj parceli gdje se investira, daje na koncesiju odnosno korištenje 99 godina. Zašto sam naveo ovdje ime i prezime vlasnika? Mi uopće ne znamo ko je investitor. Dobit ćemo vjerovatno informaciju ko je investitor. Mahir Katica je bliski rođak bivšeg direktora “BH Telecoma“ Hamde Katice.

SARAJLIĆ,KATICA,ELITA…

To je vezana linija za Asima Sarajlića koji je predsjednik Kadrovske komisije i koji donosi odluke o imenovanjima direktora preduzeća, a u ovom slučaju i Hamde Katice. Hamdo Katica je u ovom periodu boravio u Hadžićima i imaju slike sa Načelnikom Opštine. Boravio je u periodu kada je ovo zemljište kupovano 2013. godine. Ja nemam ništa protiv investiranja, ali da neke stvari poredamo na pravi način. Da zemljište koje je državno, u ovom slučaju 6 duluma i 484 m²…“ kazao je Mujanović. Završen citat.

JAPALAK:NE TREBAMO PRIČATI KO JE NEČIJI PRIJATELJ,POZNANIK…

Na izlaganje Mujanovića  (NB )reagovao je Salko Japalak (SDA), koji ja rekao, citiramo:

-„Molimo vas da se držite Dnevnog reda i da ne pričamo ko je šta, ko je čiji poznanik, ko gdje živi. Tema Dnevnog reda je Plan parcelacije „Brezovača“. Nije tema neki Katica ni sa kime je on prijatelj. Je li prijatelj sa Asimom, ovim… Predsjedavajući, molim vas da držite do Dnevnog reda. Toliko. Hvala“.Završen citat.

Za riječ se ponovo javio Admir Mujanović koji je rekao, citiramo:

MUJANOVIĆ:ŽELIM SAMO DA MI OD OVOG IMAMO KORIST…

 -„ Ja ovdje kroz ovo tragam za investitorom. Nas treba zanimati ko su investitori na našoj opštini, ko investira novac na našoj opštini. Ne prozivam ovdje nikoga. Ovdje sam istražio ko je vlasnik zemljišta. Ko je vlasnik jednog dijela zemljišta, ko je vlasnik drugog dijela zemljišta. I treba nam investitor. Kažem sljedeće. Pozivam sve vijećnike da dobro razmisle kada glasaju o odlukama gdje se radi o državnom zemljištu. Da li su oni spremni da se to zemljište proda? Davanjem zemljišta u koncesiju svi imaju koristi. Od ovog zemljišta Opština Hadžići za početak ima samo rentu i građevinsko uređenje i nema više ništa. Hoće li „Sarajevo – šume“ prodati ovo zemljište? Sa tim Opština Hadžići nema ništa. Ja se držim toga, ja tragam za investitorom. Meni je važno ko je investitor. Nama može doći Darko Elez i biti investitor, a mi, vijećnici, ne znamo ko je investitor. Prvo se treba predstaviti ko je investitor, ko su vlasnici parcela pa tek onda razgovarati o ovakvim planovima, kazao je Mujanović.

„PRELETAČI“

Plan parcelacije Stambenog naselje „Brezovača“ usvojen je sa 14 glasova, dok je 13 vijećnika bilo protiv.I ovdje  su presudili  glasovi „ preletačaMuje Ibrice i Rusmira Sušića, koji su odmah nakon izbora poletjeli u zagrljaj vlastima.

Šta mislite zašto, i koliko su tačne priče građana da se ta ljubav i te kako dobro plaća.

OD HEROJA POSTADE IZDAJNIK

 Već na narednoj sjednici Vijeća , Kub stranke SDA pokenuo je incijativu da se prespita život Mujanovića, njegov boravak u Njemačkoj, kako može kupovati, a kasnije  po većoj cijeni prodavati zemljište i , kako kažu, bogati se…

Traži se i preispitivanja promjene njegovog imena, što je u sprotnosti o zaštiti ličnih podataka…Govori se o saradnji sa nekim licima u Crnog Gori, koji su bili u ratu u BiH. U svemu ovome preko načelnika općine da se uključi Federalno ministarstvo policije, nadležni u KS,pa  čak i ministarstvo s poljnih poslova….

Po incijativi  općinske stranke SDA,uključiti čak i nadležno ministranstvo, kao da je u pitanju zahtjev neke strane države, ambasade.. UN-a. Da čovjek ne povjeruje. 

Na sjednici Općinskog vijeća o incijativi  općinske SDA niko se i nije ni mogao očitovati.Čak ni sam Mujanović, na koga se inicijativa  i odnosi.

DALI JE OVO UPOZORENJE

Da li je ovo upozorenje i ostalim vijećnicima da ih čeka ista sudbina  ako krenu tražiti pravdu, zakon, raditi mimo onog što je suprotno vlastima.Sjećate  se da su ti isti raniji vijećnici legalizovali kriminalne, nezakonite radnje poput  izgradnje benzinske pumpe i autopraonice u samom centru Hadžića. Suprotno zakonu, Regulacionom planu, bez javne rasprave  i drugih zakonom  obevezujućih odluka…Šta se tu radi i gradi predhodno nisu znali, kako su u javnom saopćenju kazali, čak ni sami vijećnici, koji su o tome prvi trebali biti upoznati i donijeti odluku…

Neki od vijećnica i tada i sada bili su u Vijeću, a sadašnjim radom kazuju da ih samo vlast interesuje, šta će i koliko ušićariti dok obavljaju  dužnost vijećnika.

UKIVALI GA U ZVIJEZDE, OD NJEGA SE NISU ODVAJALI…

A ta ista stranka, čelni ljudi općine Hadžići,toj istog Mujanovića  ukivali su u zvijezde, od njega pravili heroja,pojedinci se godinama od njega  nisu  odvajali. Govorili da je on zasluža što su otkrivene dvije masovne grobnice na Đurđevači, da je trošio svoj novac, da je zaslužan što je uhvaćen Rade Veselinović…

Od heroja  sada postade izdajnik. Isti čovjek, ista vlast, ista stranka…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *