Neko laže, timovi SDA i HDZ-a se ne sastaju oko Izbornog zakona?

Published On 6. May 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Nakon što su oba doma Parlamenta BiH i Vijeća ministara BiH  imenovala članove interresorne grupe koja treba raditi na izmjenama Izbornog zakona i Ustava BiH javile su se dileme. Uglavnom su vezane za istinsko opredjeljenje vladajućih stranaka da dogovor vrate u institucije. 

Patria je jučer saznala da se o početku rada interresorne grupe ne zna ništa. Sumnju kod opozicije najviše bude odnosi SDA i HDZ čiji lideri najavljuju nastavak stranačkih pregovora.

Članica stranačkog tima za pregovaranje u SDA, ali i interresorne grupe Alma Čolo tvrdi da ni o jednom ni o drugom ne zna mnogo.

–    Ne znam kad će interresorna grupa početi s radom. Vjerujem brzo. Što se tiče SDA HDZ, nema nikakvih razgovora, za Patriju je istakla Čolo.

Ova izjava je u koliziji s tvrdnjama koje u medije plasira predsjednik HDZ – a Dragan Čović. Nakon ovog moglo bi se zaključiti da Čović i Izetbegović i svoje članove koriste kao paravan za vlastite aktivnosti koje su ništa drugo do privatizacija procesa u BiH.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *