PRENOSIMO UDBA JE ZAISTA BOŠNJAČKA SUDBA: Izetbegović otkrio da je Osmica bio član zloglasne UDBA-e koja je terorizirala muslimane

Published On 12. May 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Sam Bakir Izetbegović se vodi u evidenciju UDBA-e kao njene suradnik

The Bosnia Times

Osman Mehmedagić Osmica

FOTO: THE BOSNIA TIMES

Nakon što je Senad Avdić objavio tvrdnju Munira Alibabića Munje da je Alija Izetbegović vjerovao samo DB-u, to jeste UDB-i, Bakir Izetbegović je je otkrio da je direktor OSA BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica bio pripadnik zloglasne Uprave državne bezbjednosti (UDBA), odnosno komunističke tajne policije koja je terorisala i likvidirala protivnike bivšeg režima, posebno Mlade muslimane.

Sam Bakir Izebegović se vodi u evidenciju UDBA-e kao njene saradnik, piše The Bosnia Times.

Zato ne čudi, koliko god je zabrinjavajuće to što je Izetbegović govorio o UDBA-i u pozitivnom kontekstu na način da je Mehmedagićevo iskustvo u zloglasnoj tajnoj policiji pokušao predstaviti kao nešto dobro.

– Mi smo njega zatekli u UDBA-i koja je jako dobro birala kadrove. Dakle, ona je birala najinteligentnije i najodanije kadrove državi i u ono vrijeme i režimu, a prije svega državi. On je stekao jaka iskustva i odlično radi posao – kazao je Izetbegović.

UDBU narod još uvijek pamti kao straho-policiju režima, tačnije represivni aparat putem kojeg je režim kontrolirao sve sfere društva. Ova zloglasna tajna policija odgovorna je za brojne terore i likvidacije, posbeno balkanski muslimana u Bosni, Sandžaku, CG i Kosovu.

Povrh svega saradnici Osminicinog oca tvrde da je i on bio agent KOS-a, piše The Bosnia Times.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *