BiH pobijedila Kuvajt, dobra priprema za Kazahstan

Published On 5. September 2021. | By saliha | Sport

(Patria) – „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na „Bilinom polju“ u Zenici u prijateljskom meču sa 1:0 pobijedila selekciju Kuvajta.

U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika. Oba tima su po jednom pogodila prečku. Prvo je Bader Al Mutawa to uradio za Kuvajt u 21′, a uzvratio je Zlatan Nalić u 25′. Nalić je u 42′ imao dobar pokušaj glavom, ali je golman Khaled Al Rasheedi odbranio njegov udarac.

Bh. tim je imao terensku inicijativu u drugom periodu igre i do gola dolazi u 66′. Kapiten u današnjem susretu Eldar Ćivić prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u kazneni prostor za Smaila Prevljaka koji precizno šutira za 1:0.

Dobar pokušaj je imao i Haris Hajradinović u 69′, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Prevljak je u 73′ još jednom iz povoljne pozicije šutirao, a Al Rasheedi ovaj put dobro interveniše. Luka Menalo je snažno šutirao sa distance u 79′, ali ni on nije bio precizan.

Fahad Al Reshidi u 83′ loše zahvaća loptu i umalo da zatrese vlastitu mrežu, ali pogađa stativu.

Menalo u 87′ izvodi korner sa lijeve strane, a Dennis Hadžikadunić glavom loptu šalje pored gola. Više sreće nije imao ni Prevljak minutu poslije nakon kornera sa desne strane.

Posljednji pokušaj imao je Amir Hadžiahmetović sa dvadesetak metara u 1′ sudijske nadoknade kad je Al Rasheedi još jednom odlično interveniše.

Zmajeve 7. septembra na „Bilinom polju“ očekuje kvalifikacioni meč protiv Kazahstana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *