Milo Đukanović stigao na Cetinje: Ne može se nasilno obaviti ustoličenje

Published On 5. September 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Na Cetinje je večeras stigao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Njega su dočekali Cetinjani aplauzom i ovacijama.

On je medijima ponovio svoj stav da je mišljenja da ustoličenje treba da bude obavljeno na drugom mjestu.

“Kao što znamo, ta crkva ima mnogo hramova po cijeloj Crnoj Gori, uključujući i onaj najveći u Podgorici”, naveo je Đukanović.

Istakao je da ustoličenje ne mogu obaviti nasilno u Cetinjskom manastiru, uz ugrožavanje prava i sloboda građana Prijestonice.

“To nije dobar pristup! Čak i kad bi to pošlo nekom za rukom, on bi se ovdje uvijek osjećao ka neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju, ko je silovao, na neki način Prijestonicu i građane. Zato mislim da je to pogrešan pristup i da će oni kojima smo poslali toliko upozorenja donijeti razumnu i logičnu odluku”, naveo je Đukanović.

On je ranije danas pozvao sve građane Crne Gore svih vjera i nacija i političkih opcija da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo.

Podsjećamo, on je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Stotine građana blokiralo je ulaze na Cetinje iz pravca Podgorice, a kažu da će ostati i tokom noći na blokadama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *