SKUPŠTINA KS Sabina Sarajlija o presretnutim razgovorima narko-dilera koji kompromitiraju Osmicu: Nisam upoznata

Published On 8. September 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Komesar Halilović je te momke ostavio bez posla, a nakon što ih je direktor Mehmedagić ciljano ostavio bez sigurnosnih dozvola, kazao je Konaković

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković postavio je  na sjednici Skupštine KS nekoliko pitanja glavnoj tužiteljici KS Sabini Sarajliji, a jedno se odnosilo i na presretnute razgovore narko-dilera u kojima se kompromituje i direktor OSA BiH Osman Mehmedagić.

– Nekoliko smo godina čekali epilog zastašujuće priče, nije ga bilo 2019. ni 2020. Riječ je o slučaju na kojem su inspektori zabilježili razgovore vođa narko-mafije koji kompromitiraju direktora OSA BiH Osmana Mehemdagića. Nakon tih informacija komesar Halilović je te momke ostavio bez posla, a nakon što ih je direktor Mehmedagić ciljano ostavio bez sigurnosnih dozvola – upitao je na početku Konaković.

Sarajlija je odgovorila da nije upoznata sa predmetom.

– Ostavljam rezervu moram provjeriti, ali ne znam uopšte da ima taj predmet formiran – rekla je Sarajlija odgovarajući na pitanje oko policajaca koji su ostavljeni bez posla jer su presreli – odgovorila je Sarajlija.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *