Zajednička vojna vježba Srbije i Rusije sa bojevim gađanjem

Published On 13. October 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Srbijanska i ruska vojska održavaju u Srbiji vježbu “Slovenski štit 2021” sa bojevim gađanjem posvećenu protivvazduhoplovnim dejstvima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. Kako je navedeno, pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije ove sedmice realizuju taktičku vježbu sa bojevim gađanjem “Slovenski štit 2021”.

Tema zajedničke vježbe je, koja se održava na vojnim poligonima i u vazdušnom prostoru Srbije, organizovanje i izvođenje protivvazduhoplovnih dejstava u zaštiti teritorije i sopstvenih snaga.

U skladu sa scenarijom vježbe, bit će obrazovana zajednička grupacija PVO Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, koja će uvježbavati borbene radnje i postupke u operaciji zaštite strategijskog objekta od izviđanja i dejstva iz vazduha.

Realizacijom ovakvih vježbi unapređuje se obučenost komande i jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvođenje operacija PVO, razmjenjuju iskustva, jača bilateralna vojna saradnja i podiže interoperabilnost Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *