VAŽNO OBAVJEŠTENJE Problemi u snabdijevanju gasom u Kantonu Sarajevo: Evo šta trebate uraditi

Published On 1. November 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Molimo korisnike da budu solidarni i obustave potrošnju gasa na način da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu, kao i ručicu ventila u Regulaciono mjernom setu , saopćeno je iz Sarajevogasa

Zbog vanredne situacije nastale uslijed kvara na distributivnom gasnom vodu u Bugarskoj i obustave dotoka gasa doći će do problema u snabdijevanju gasom u Kantonu Sarajevo.

– Molimo korisnike da budu solidarni i obustave potrošnju gasa na način da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu, kao i ručicu ventila u Regulaciono mjernom setu – RMS. Na ovaj način će se očuvati sigurnost gasnog sistema, kao i daljnja isporuka gasa po normalizaciji snabdijevanja – saopćeno je iz KJKP Sarajevogas.

Iz Sarajevogasa još napominju:

Gas je zatvoren ako je ručica ventila u kutiji regulaciono mjernog seta okomita na gasnu cijev, to jeste ručica ventila ne smije biti okrenuta u smjeru cijevi.

Kada se stanje normalizuje i uspostavi normalan dotok gasa za Kanton Sarajevo, Sarajevogas će obavijestiti potrošače o načinu daljnjeg postupanja i ponovnog aktiviranja gasnih trošila.

Iz Sarajevogasa naglašavaju da se za vrijeme prekida isporuke gasa ne smiju vršiti nikakvi radovi na unutrašnjim gasnim instalacijama.

– Molimo vas da zatvorite ventile ispred svih potrošača. Ukoliko je na RMS-u (mjernom setu) postavljen katanac, potrebno ga je ukloniti, u protivnom uklanjanje će izvršiti ovlaštene ekipe KJKP Sarajevo-gas d.o.o. Ako su RMS-ovi u zaključanom prostoru, treba omogućiti pristup – dodali su.

Napominju da građani sve kvarove mogu prijaviti na telefone dispečerskog centra Sarajevogasa 033 592-095 ili 033 592-096.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *