Saobraćajnice pod vodom, vozači traže alternativne pravce, kuće poplavljene zbog izljevanja rijeka

Published On 5. November 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Sarajevske saobraćajnice jutros su poplavljene, a vozači ne uspijevaju proći kroz vodu koja je na cestama.

Jedna od kritičnih tačaka je na Mojmilu gdje je saobraćajnica i raskrsnica u potpunosti potopljena. Neki vozači pokušavaju proći kroz vodu, neki su pokušali proći trotoarom, a neki su se preusmjerili na drugi pravac. Policija usmjerava vozače, a u prekidu je trolejbuski saobraćaj.

Situacija je bolja na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici gdje je saobraćaj usporen ali se može proći.

Zbog izljevanja vode na kolovoz i klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici Trnovo-Sarajevo-Foča, alternativni pravac je preko Igmana. Saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Konjic-Boračko jezero. Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na kolovozu. Kuće u ovim naseljima su poplavljene, a dijelovi su i bez struje.

Očišćen je odron na magistralnom putu Jablanica-Blidinje i uspostavljeno saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta.  Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *