BANJA LUKA Krcata sala na Akademiji povodom Dana državnosti BiH

Published On 25. November 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH održava se večeras u Banjoj Luci, u organizaciji Socijaldemokratske partije (SDP BiH). 

“Prvi put u post Dejtonskoj BiH, u Banja Luci Svečana Akademija povodom dana državnosti BiH i 78. godišnjica ZAVNOBIH-a”, napisao je na svom Facebook profilu domaćin večeri Vojin Mijatović.

“Svim srcem za Bosnu i Hercegovinu i srpsku i bošnjačku i hrvatsku i svih ostalih građana. Protiv separatizma, protiv unitarizma, protiv segregacije i aparthejda”, poručio je Irfan Čengić.

Na svečanosti prisustvuje Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH (SDP), Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i brojni drugi simpatizeri i članovi ove stranke. Sala je bila premala da primi sve one koji su željeli doći 25. novembra u Banja Luku.

“Borba za Bosnu i Hercegovinu nije borba ni protiv koga. To je borba za sve nas, od Une do Drine, od Save do mora. Svi mi živimo u istoj kući. Ne možemo poželjeti da u susjednoj sobi krov prokišnjava, a nadati se da će to za nas biti dobro. Bosna i Hercegovina pripada svima nama zajedno i svima jednako, ma kako se zvali. Borba za Bosnu i Hercegovinu je borba za dobrosusjedske odnose i međusobno uvažavanje ne principima jednakosti, iskrenosti i istine.

Neka živi naša domovina Bosna i Hercegovina. Jedna kuća za sve nas. Jedina zemlja dva puta rođena u antifašističkoj borbi. Smrt fašizmu, sloboda narodu!”, poručio je u svojoj čestitci ranije Nikšić.

Svečanost je počela intoniranjem himne naše Bosne i Hercegovine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *