NISU BILI VAKCINISANI Tragedija: U samo dvanaest dana umrli otac, majka i sin od koronavirusa

Published On 4. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Krajem novembra, sin Masilimiano, pokazao je prve simptome koronavirusa

Pandemija korone u Njemačkoj ostaje na kritičnoji ozbiljnoj razini. Porodična drama u Baden-Württembergu pokazala je koliko virus može biti opasan, posebno za nevakcinisane osobe, pišu njemački mediji.

Tamo su tri nevakcinisane osobe iz iste porodice postale žrtve virusa – 58-godišnji otac Klaudio Pati (Claudio Patti) i 49-godišnja majka Rita Pati oboljeli su od koronavirusa nakon njihovog 30-godišnjeg sina Masilimiana (Massilimian). Svo troje su umrli u samo dvanaest dana, piše Fenix magazin.

Krajem novembra, sin Masilimiano, pokazao je prve simptome koronavirusa. Imao je temperaturu i loše je disao. 30-godišnjak je konačno testiran i dobio je pozitivan nalaz. Očito se nadao poboljšanju kroz odmor i povukao se u svoju sobu. No, život je izgubio 3. decembra – u snu.

Nakon sina, virusom su zaražene i 9-godišnja kćerka Aleksja (Alexya), majka Rita i otac Klaudio. Mlada kćerka se dobro oporavila, ali je situacija za majku i oca izgledala sve gora. Morali su biti hospitalizirani. Tamo su oboje pali u komu u razmaku od samo dva dana i potom umrli.

– Nismo se mogli ni pozdraviti – rekao je 39-godišnji Lusijano (Luciano), sin iz prethodne očeve veze. Rita i Klaudio su iza sebe ostavili pet kćeri.

Cijela porodica još je bila nevakcinisana protiv virusa. Sada je Luciano vakcinisan neposredno nakon smrti svog oca.

– Bila je greška što naša porodica to nije učinila prije – priznao je 39-godišnjak.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *