Mijatović: Scenografija u Doboju, Višegradu, Prijedoru je sramota srpskog naroda

Published On 9. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Potpredsjednik SDP BiH koji živi u Banja Luci Vojin Mijatović osvrnuo se danas na protekli dan i sve ono što se dešavalo povodom neustavnog Dana RS.

“Sila nad manjinom pokazuje slabost, a nikako moć, a oni koji ćute su saučesnici. Sve ono što gledamo juče na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora, Foče predstavlja veliku sramotu srpskog naroda, a nikako moć.

Sva ta scenografija je dio plana režima Milorada Dodika da se situacija radikalizuje i da svoj decenijski kriminal i politički kraj prekrije izazivanjem etničkih sukoba. Jasan je meni režim Milorada Dodika oni su spremni da žrtvuju mir da bi opstali na vlasti i na slobodi, ali ne mogu da prihvatim činjenicu da ostali ćute.

Zašto ćutite nad nečim što je odvratno, zašto ćutite na divljanje većine nad manjinom, jesmo li to prestali biti ljudi? Pitam se samo kako bi reagovali da se isto desilo u FBiH u nekom povratničkom mjestu, da se desilo nad Srbima povratnicima, da li bi i tada ćutali?

Zaista je krajnje vrijeme da izađete iz svojih zona komfora i da pokažete da niste isti kao Dodik i njegov režim, to moramo uraditi ne zbog Bošnjaka ili Hrvata koji su manjina u Republici Srpskoj, to moramo uraditi zbog sebe da pokažemo jesmo li ljudi ili nismo. Ovo je poziv na ljudskost i civilizacijske vrijednosti, dok još ima vremena dok nije još kasno biti čovek”, naveo je Mijatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *