Poznati novi detalji požara u Sarajevu: Dijete u stabilnom stanju. Četiri osobe još povrijeđene

Published On 9. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu jutros se oglasilo povodom požara koji je izbio sinoć u Gradačačkoj ulici u sarajevskom naselju Čengić Vila II.

Podsjetimo, nažalost u požaru je smrtno stradala jedna ženska osoba. Kako se navodi u saopćenju policiju je o požaru u 21.20 sati obavijestio dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo (ZHMPKS).

“Dijete koje je spašeno iz požara zadržano u KCUS-u, u stabilnom stanju. Na lice mjestra upućeni su policijski službenici PS Novi grad, koji su potvrdili navode prijave i zatekli pripadnike Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo koji su u 21.34 sati lokalizovali požar. Na lice mjesta izašla je ekipa ZHMP Kantona Sarajevo, gdje je doktor konstatovao smrt jedne ženske osobe. Na ukazivanje ljekarske pomoći u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućene su četiri osobe i to : A. A, L. S., A. H. i S. F.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem , koji je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Tijelo nastradale vozilom Pokopa prevezeno je u prostorije prosekture Bare”, navodi se u saopćenju.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *