REAKCIJE Vranić odgovorio Sebiji: Uzela je monopol, hvalila se da može sve, a sada plače

Published On 12. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Ja sam zatražio od Zavoda za javno zdravstvo KS da počne provoditi PCR testiranja i direktorica Aida Pilav me obavijestila da će to početi raditi ove sedmice

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić odgovorio je na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Šta su tražili s KCUS-a

Podsjetimo, iz KCUS-a je zatraženo da zbog složene epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, uzrokovane pojavom omikrona, omogući PCR dijagnostiku na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama.

Iz ove zdravstvene institucije su naveli da se samo na KCUS-u radi PCR dijagnostika.

Vranić je u izjavi za “Avaz” rekao da će ove sedmice PCR dijagnostiku početi obavljati i Zavod za javno zdravstvo KS.

Nisu ništa uradili da pokrenu testiranje

Gospođa Sebija Izetbegović uzela je monopol nad svim. Hvalila se kako KCUS može preuzeti sve, testirati sve ljude jer imaju dva aparata. Međutim, ljudi koji to rade nisu mašine i ne mogu podnijeti ogroman pritisak.

Dok je bilo sve uredu šutjeli su i sada odjednom kukaju i plaču ministru. Ja kao ministar sam zatražio od Domova zdravlja da krenu sa testiranjem, a isto sam zatražio od Opće bolnice. Nisu ništa uradili da pokrenu testiranje i zato će morati odgovarati. Prošle godine angažirali smo i privatne klinike da provode PCR testove i nažalost dali smo im ogroman novac, a izgleda da ćemo to morati i ove godine. Ja sam zatražio od Zavoda za javno zdravstvo KS da počne provoditi PCR testiranja i direktorica Aida Pilav me obavijestila da će to početi raditi ove sedmice. Dok oni galame, ministar radi i šuti – kazao je Vranić.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *