Ubijen Kenin Lukač, novi krvavi obračun povezan za ubistvom Mehmeda Ramića

Published On 20. January 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – U popodnevnim satima u naselju Pofalići ubijen je Kenin Lukač, saznaje Istraga.ba. U pitanju je prijatelj nedavno ubijenog Mehmeda Ramića koji je sa više hitaca ubijen na raskrsnici glavne saobraćajnice u naselju Pofalići.

Prema informacijama Istrage, Lukač je danas imao verbalni obračun sa Almirom Murtovićem zvanim Murta. Incident se dogodio u naselju Nova Otoka. Ovaj događaj su zabilježile i policijske agencije. No, nešto kasnije, oko 16 sati Lukač je ubijen. Policijske agencije raspolažu informacijama da je Lukača napalo više osoba. Nakon što su ubili Kenina Lukača, napadače je sačekao bijeli Golf 6. Sumnja se da je vozilom upravljao Almir Murtović Murta.

Za ubistvo Ramića policija je uhapsila Amela Jašarevića, zvanog Šaja. Naknadno su uhapšeni i Edvin Imamović i Igor Zuko. Istovremeno je raspisana Interpolova potjernica za Adelom Kabašem, zvanim Dasta koji je  iste noći pobjegao u Crnu Goru.

On je označen kao organizator ubistva Mehmeda Ramića. Adel Kabaš se, inače, ranije prezivao Murtović. U pitanju je brat Almira Murtovića koji je u četvrtak, nekoliko sati prije ubistva, imao  obračun sa ubijenim Keninom Lukačem.

U pozadini ovih sukoba je trgovina narkoticima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *