TUŽILAŠTVO KS Potvrđena optužnica zbog ugrožavanja sigurnosti poznatog novinara: “Šta se praviš luda, trebam kod Senada Hadžifejzovića”

Published On 22. February 2022. | By saliha | Vijesti

Općinski sud potvrdio optužnicu Tužilaštva KS protiv Abdulaha Hajdarevića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, održano je i izjašnjenje na kojem se optuženi izjasnio da nije kriv

 

Nakon što je Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Abdulaha Hajdarevića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, održano je i izjašnjenje na kojem se optuženi izjasnio da nije kriv.

– On se tereti da je 28. maja 2021. godine oko 16 sati i 15 minuta pokušao neovlašteno ući u prostorije “Face” televizije, u trenutku dok je Senad Hadžifejzović pripremao emisiju. Recepcionarka s kojom se prepirao pokušala ga je spriječiti u tome ali je optuženi počeo da viče na nju obraćajući joj se riječima: “Šta se praviš luda, trebam kod Senada Hadžifejzovića”.

Pozvala je kolegu, nakon čega se optuženi počeo agresivno ponašati, glasno govoreći: “da neće izaći, da će se sa njim obračunati” pri čemu se sve vrijeme hvatao za torbicu. Iz zgrade je udaljen intervencijom osiguranja da bi pola sata kasnije ponovo viđen u neposrednoj blizini objekta “Bosmal City Centar”. Isti dan oko 20 sati i 30 minuta optuženi je putem svog Facebook profila, između ostalog, napisao da je pokušao da “uleti” u prostorije “Face TV”, ali da u tome nije uspio te da će poslije sačekati Senada Hadžifejzovića kao i ostale uposlenike pod prijetnjom da će ih sve pobiti – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Kako se dodaje u saopćenju, postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila sudu saslušanje osam svjedoka, dva vještaka i ulaganje više od 40 materijalnih dokaza.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *