Denis Bećirović otkrio: Još neke respektabilne stranke će se pridružiti podršci mojoj kandidaturi za člana Predsjedništva

Published On 21. May 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Denis Bećirović kandidat je opozicije za člana Predsjedništva BiH. Ovo je danas saopćeno na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali i lideri sedam stranaka koje će podržati Bećirovića u oktobru.

Gostujući u Centralnom dnevniku na Face TV Bećirović je večeras rekao da će pobijediti, ako se odradi ono što je zacrtano.

“Protivnik mi može biti i Bakir i bilo ko drugi, nemam ništa protiv! SDA ima svoje organe i neka odlučuju. Mi moramo pokazati našu snagu i odlučnost! Nikada nismo bili spremniji i organizovaniji da spriječimo izbornu krađu. Ovaj put brojanje mora biti transparentno, bez malverzacija”, kazao je Bećirović.

On je rekao da je Čoviću poručio da Komšić nije ništa manje Hrvat od bilo koga iz HDZ-a, ali jeste sigurno pošteniji od njih.

Snaga BiH bi bila veća i bili bismo kredibilniji ako budemo imali dva člana Predsjeništva koja dolaze iz građanskih stranaka! Dobro je za BiH da izbore izgubi kanditat HDZ-a, SDA i SNSD-a u drugom entitetu! Posljednje četiri godine su nas unazadile. Mandantni period 2022. – 2026. će biti period sigurnosti, stabilnosti, okretanja ekonomiji, otvaranja radnih mjesta i izgradnji stabilnog političkog ambijenta”, poručio je Bećirović.

On je dodao da je vrijeme da se spašava BiH!

“Ljudi ne odlaze samo zbog ekonomskih razloga, odlaze zbog sigurnosnih problema, neće da slušaju priče o otcjepljenjima. Imamo svi zajedno ogromnu šansu da promijenimo BiH na bolje”, rekao je.

On je otkrio da će još neke, kako je rekao, respektabilne stranke, podržati njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *