OV Hadžići o ukidanja rada nedjeljom u DZ :Zaključke će sačiniti  čelnici   Vijeća  i  načelnik

Published On 17. June 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Vijesti

 Od  drugih traže da ljekari budu bliže  pacijentima, a čak dvije godine ti isti vijećnici odbijaju da spovedu zahtjev ljekara  DZ Hadžići da umjesto 10 sati Vijeće pomjera za 14, kako nebi  trpjeli pacijenti.

Kolegij  Općinskog vijeća, Komisija za zdravstvo  vijeća, načelnik općine ,te ljekari vijećnici u Općinskom vijeću Hadžići sačiniti će zaključke sa sjednice Općinskog vijeća i uputiti nadležnim u KS i  JU DZ Sarajevo.

Ovo je u najkraćem  zaključak sa sjednice na kojoj je glavna tačka dnevnog reda  bila novonastala situacija u  Doma zdravlja Hadžići, a u vezi sa novim pravilnikom o radnom vremenu  po kojoj  se ukida dosadašnjem dežurstvo nedjeljom u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izuzev  Amre Bašić-Živadinović direktorice  Zavoda za hitnu medinicku pomoć, niko se drugi  od pozvanih nije odazva  da  vijećnicima govori   o novom pravilniku o radnom vremenu   JU Doma zdravlja Sarajevo,  po kojem  pored Hadžića nedjeljom neće raditi ni DZ Trnovo, Ilijaš, Vogošća, Stari Grad i Novo Sarajevo.

Direktorica Bašić – Živadinović upoznala je vijećnika  da oni nemaju  kapacitet da pokriju ovo područje, da su  i do sada bili prezauzeti poslom, te da ne stoji konstatacija da će oni moći  zamjeniti dežurstva u navedenim općinama, što se često plasira u javnosti.

Ta vaša kostatacija o zauzetosti ne stoji. Više puta zvao sam hitnu pomoć, i stalno su mi govorili da su na terenu. Kada sam došao u Dom zdravlja zatekao sam šofera   iz zgrade Doma zdrvalja da spava u vozilu.To je nedopustivo, kazao je vijećnik  Elvir Čekrlija.

Admir Mujanović  je naglasio  da je Pravilnik JU DZ Sarajevo usklađen sa Zakonom o radu, i predložio  da Općinsko vijeće donese zaključak da Eldar Ćomor, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH sa područja općine Hadžići  na narednoj sjednici ovog doma traži izmjenu pomenutog zakona.

Za zamjenskog člana Općinske izborne komisije  tajnim glasanjem izabrane su  Lejla Telarević i  Sanela Mulagić.

ZBOG SJEDNICE OV HADŽIĆI TRPE PACIJENTI

Inresantno je istaći da se Općinskom vijeću zamjera da dvije godine  ne žele da izađe u susret uposlenicima Doma zdravlja Hadžići  i da se umjesto  sadašnjih 10 sati sjednice Općinskog vijeća pomjere na 14, kako nebi trpjeli pacijenti.

Naime u Općinskom vijeću su tri ljekara i jedna medicinska sestra , i kako ističe direktor DZ Hadžići Elvedin Tatarević imaju veliki problem tokom njihovog odsustva u navedenom periodu.

Vijećnici od drugih traže da se  pacijentima pruži što bolja zaštita, a sa svoje strane  dvije godine  odbijaju za uposlenicimaDoma zdravlja Hadžići izađu u susret.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *