Kasumović o Izetbegoviću: Na plakatima ne smije staviti svoje ime, asocira na svog oca

Published On 10. September 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Mantru koju je vodio Bakir je da samo zastupa Bošnjake, Denis će zastupati sve građane ove države i ukinuti mantru Čoviću i Dodiku, kazao je

Odlična posjećenost na skupovima, poruke podrške i ogromno interesovanje za listama kandidata za sve nivoe vlasti uoči Općih izbora u našoj zemlji, još jedna su potvrda kako je ideja Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad (BHI KF) itekako prepoznata i prihvaćene u narodu, navode iz BHI KF.

Prisutnima na skupovima, između ostalih, obratila se dr. Amela Granić, aktuelna zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) koja je govorila o lošem stanju  većine koju su činili SDA, A-SDA i HDZ .

-Bili smo opozicija u Kantonu i nažalost sve dobre, korisne, stvari koje sam željela uraditi za svoje pacijente nisu željeli podržati. Nismo imali dovoljan broj ruku nizašta, poput one da se poveća naknada porodiljama nego je ugledala svjetlo dana čije su zasluge pokušali drugi prisvojiti. Upravo zbog toga, ne govorim vam ovdje o odlasku mladih, urušavanju zdravstvenog sistemu, mitu i korupciji, ali i svim drugim bolestima koje muče ovaj narodi. Vi to najbolje znate, nažalost, osjetili ste to. Dajte nam podršku kako bismo imali dovoljno ruku u Skupštini ZDK i da Kanton, kako je to slučaj sa gradom, krene na bolje.

“Mora se promijeniti kriminalna vlast”

Promijenite svoju i budućnost vaše djece, glasajte za ove mlade, čestite i poštene ljude na listi BHI KF, a mi ćemo znati cijeniti vaš glas – kazala je dr. Granić.

Fuad Kasumović, predsjednik BHI KF i kandidat za Skupštinu ZDK, istakao je da se mora podhitno promijeniti “kriminalna vlast koja ga je uhapsila jer su se prepali da će im sasjeći lopovsko korjenje.”

-Uhapsili su me korumpirani MUP, Tužilaštvo i Sud. Oni su vršili ispitivanje javnog mijenja i vidjeli su da gube samo sa mojim imenom pa su odlučili da me uhapse. Da pojasnim, Autobusku stanicu ste vi stariji građani pravili i ona je bila Grada i građana Zenice. Samo sam je upisao ponovona Grad Zenicu, a oni su je željeli u stečaj i svojim tajkunima za mraku da je daju – rekao je Kasumović te dodao:

– Od te stanice imam mjesečno prihod 60.000 KM. Istu stvar su uradili sa “Apotekama” koje su pokrali za 7,5 miliona. Hoće da sa vašim novcem namirim taj dug, neću Boga mi. Istu stvar sam uradio sa “Apotekama”, sve sam ih prepisao na građane Zenice i pozivam ih da me ponovo uhapse zato što se borim za građane Zenice da ono što je njihovo bude njihovo, ničije drugo.

“Šta nudiš nama živima”

Posjećenost i na ova tri skupa, ogromno interesovanje građana u svim općinama/gradovima Kantona za info pultovima BHI KF i masovno učlanjenje u stranku još jedna su potvrda je BHI KF apsolutni pobjednik predstojećih izbora što govore i sva relevantna istraživanja i ankete, navode iz BHI KF.

Inače, danas je u zeničkoj “Areni” održan predizborni skup ujedinjene opozicije koja je podržala kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, na kojem se obratio i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i predsjednik BHI KF, pozivajući građane da podrže promjene i u Predsjedništvu BiH.

– Na plakatima ne smije staviti svoje ime, na plakatima asocira na svog oca. Bakire šta ti nudiš osim oca rahmetli, nama živima koji trebamo živjeti? Denis će predstavljati sve građane ove države. Mantru koju je vodio Bakir je da samo zastupa Bošnjake, Denis će zastupati sve građane ove države i ukinuti mantru Čoviću i Dodiku. Dobro me poslušajte, promijeniti vlast moramo. Drugi put će Denis Bećirović biti pobjednik, a prvi put sjesti u fotelju – rekao je Kasumović.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *