Fudbalski savez KS traži da se stavi van snage odluka o utakmici BiH-Rusija

Published On 13. September 2022. | By saliha | Sport

(Patria) – Izvršni odbor Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo je na današnjoj tematskoj sjednici, povodom nedavno donesene odluke Odbora za hitnost NS/FS BiH o odigravanju prijateljske utakmice nogometne reprezentacije BiH sa Rusijom, donio jednoglasan zaključak kojim se protivi pomenutoj Odluci Odbora za hitnost NS/FS BiH, za koju smatra da nije bilo vrijeme za njeno donošenje.

FS KS zahtijeva da Izvršni odbor NS/FS BiH istu hitno stavi van snage, ili najkasnije na narednoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH 23.09.2022. godine, a prije odigravanja utakmica reprezentacije BiH u Ligi nacija.

Međutim, jučer se oglasio predsjednik NS BiH Vico Zeljković koji je najavio da će u mjesecu oktobru na zahtjev člana IO Fuada Čolpe koji je glasao za održavanje utakmice biti sjednica IO gdje će se razgovarati o ovoj utakmici.

Igrači će se uskoro okupiti kako bi se pripremili za susret sa Crnom Gorom u Rumunijom, ali je atmosfera narušena i bačena je sjena na sve dosadašnje rezultate reprezentacije.

Kapiten reprezentacije Edin Džeko također se oglasio i kazao da nije za utakmicu s Rusijom i da se solidariše sa narodom Ukrajine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *