Kakav je dogovor Šuhret Fazlić napravio sa ‘bagerom’ Izetbegovićem zbog kojeg je dobio pobunu u stranci?

Published On 14. September 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Mnoge je u Krajini zbunila iznenadna podrška gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića kandidaturi Bakira Izetbegovića.

Naime, Fazlić je bio dogovorio određenu saradnju s NiP-om, a s ozbirom na to da je njegova stranka POMAK lijevo orijentirana podrazumjevala se podrška Denisu Bećiroviću.

Fazlić je svoj potez pokušao jučer objasniti gostujući na televiziji N1, no čini se da su ljudi nakon ovog gostovanja još više zbunjeni.

Gradonačelniku Bihaća tako su jučer i najlakša i najlogičnija pitanja bila preteška, pa je odgovorima zbunjivao ne samo voditeljuci nego i sve koji su ga gledali. Fazlić je prvo rekao da ‘to nije baš tako’ pa da on ne podržava ali ipak podržava Izetbegovića, a nehtijući saznali smo i da nije u stanju da se sa svojom suprugom dogovori kojeg kandidata podržati i za koga glasati.

Šta se zapravo desilo?

Prema informacijama Raporta, Fazlić je napravio određeni dogovor sa Izetbegovićem no nije računao da će SDA-ov PR to odmah objaviti preko stranačkog glasila Stav, pa otuda i Fazlićeva reakcija na N1 da on to nije očekivao i ton koji govori da nije zadovoljan ovim potezom SDA jer očito nije bio dio dogovora.

No, tek tad krenuli su pravi problemi za Fazlića. Kako je Raportu rečeno, nakon što su SDA-ovi mediji objavili da je dao podršku Izetbegoviću, Fazlić se suočio s velikom pobunom unutar svoje stranke, čiji većinski dio ne želi da podrži Izetbegovića.

Fazlić je uzalud pokušavao smiriti svoje članstvo, a u tome mu nije pomoglo ni televizijsko gostovanje. Zato se i sam Fazlić ograđivao pa je govorio da Izetbegovića podržava kao gradonačelnik Bihaća (!?), te da on svom članstvu ne može narediti koga će zaokružiti. Ne samo članstvu, nego ni svojoj ženi.

U nespretnom pravdanju, Fazlić je dalje nazvao Izetbegovića ‘bagerom’ koji valjda ‘završava’ što niko drugi ne može te je istakao njegovu podršku gradnji aerodroma Bihać. Ideji staroj više od 20 godina, čiju realizaciju SDA nikad nije ni pokrenula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *