OD 8:30 SATI Zbog polumaratona u nedjelju privremena obustava saobraćaja u Sarajevu

Published On 16. September 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije

U skladu sa Rješenjem izdatog od Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja “Vivia Run Fest Sarajevo”, manifestacije od značaja za Grad Sarajevo, u nedjelju, 18. septembra će u periodu od 8:30 do 13:00 sati privremeno biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika utrke.

Saobraćaj će biti izmijenjen na lokacijama: Ferhadija (START) – Maršala Tita – Zmaja od Bosne – raskrsnica Zmaja od Bosne/Halida Kajtaza (OKRET) – Zmaja od Bosne – Hiseta – Hamze Hume (most Skenderija) – Terezija – Vrbanja (most Suade i Olge) – Vilsonovo šetalište – Topal Osman-paše – Zvornička – Grbavička – Zagrebačka – Terezija – Hamze Hume (most Skenderija) – Obala Kulina bana – Telali – Mula Mustafe Bašeskije – Zelenih Beretki – Branilaca Sarajeva – Trg Susan Sontag.

Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije.

Utrke “Sarajevo polumaraton” i “G-Drive štafetni polumaraton” započet će u 9 sati sa startne pozicije u Ulici Ferhadija kod znaka “Sarajevo Meeting of Cultures”, a ciljna pozicija će biti na Pozorišnom trgu Susan Sontag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *