VAŽNO SAOPĆENJE Konačno se oglasili iz GRAS-a s uputama za penzionere i preuzimanju elektronskih kartica

Published On 27. September 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Naša ekipa jučer je zatekla ogromne gužve na šalterima GRAS-a, a pojedini penzioneri čekali su satima da preuzmu karticu

Iako je podjela elektronskih kartica za javni prijevoz za penzionere počela u četvrtak, tek nakon pisanja “Avaza” oglasili su se iz GRAS-a i pojasnili penzionerima šta im je potrebno za preuzimanje ovih kartica.

Podsjetimo, naša ekipa jučer je zatekla ogromne gužve na šalterima GRAS-a, a pojedini penzioneri čekali su satima da preuzmu karticu.

Iz KJKP GRAS obavijestili su penzionere da će ček od penzije koji je ovjeren prilikom predavanje dokumentacije za izradu elektronske kartice važiti u sredstvima javnog gradskog prijevoza umjesto elektronske kartice sve do 31. oktobra.

– S obzirom da imaju sasvim dovoljno vremena za preuzimanje elektronske kartice, molimo penzionere da ne stvaraju nepotrebne gužve kako ne bi dugo stajali u redovima jer se prilikom izdavanja kartice vrši aktivacija i dopuna iste i sam postupak izdavanja traje malo sporije – saopćeno je iz GRAS-a.

Napomenuli su da penzioneri prilikom preuzimanja elektronske kartice za prijevoz trebaju donijeti kopiju zadnjeg čeka od penzije, te da karticu podižu isključivo na prodajnom mjestu na kojem su predali dokumentaciju za izradu iste.

Prodajna mjesta GRAS-a radnim danima rade od 7 do 15 sati.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *