Ko će naslijediti Dudića na klupi FK Sarajevo?

Published On 19. October 2022. | By saliha | Sport

Sutra će biti obavljeni prvi razgovori

Nakon šokantne eliminacije od Čelika u 1/16 finala Kupa BiH, Feđa Dudić podnio je ostavku na mjesto trenera FK Sarajevo.

Iako je došao na Koševo s velikim najavama i ambicijama, Dudić ni izbliza nije uspio ispuniti očekivanja, pa se na klupi zadržao nepunih pet mjeseci.

Bordo tim vodio je na 15 utakmica, ostvarivši učinak od pet pobjeda, pet remija i pet poraza.

Ispadanju od Čelika prethodio je poraz od Sloge, koji je Sarajevo ostavio na sedmom mjestu premijerligaške tabele s učinkom od 19 bodova iz 14 kola.

Smjena Dudića nije bila u planovima čelnika FK Sarajevo, ali se niko nije mogao naditi ispadanju iz Kupa BiH već na startu takmičenja.

Sada su na Koševu primorani tražiti njegovu zamjenu, a kao privremena opcija nameće se “dežurni vatrogasac” Dženan Uščuplić.

Kako saznajemo, s Uščuplićem bi sutra trebali biti obavljeni razgovori oko preuzimanja ekipe. On bi tim vodio do zime, kada će na Koševu uslijediti radikalne promjene.

U slučaju da Uščuplić ne pristane na takvu opciju, nije isključeno da prijelazno rješenje bude neko od aktuelnih trenera iz Akademije FK Sarajevo.

A na zimu će se bordo tim dati u potragu za novim – stalnim trenerom. Tu se već znaju neki potencijalni kandidati – Husref Musemić, Mirza Varešanović i Risto Vidaković.

Ostaje da se vidi šta će prvi čovjek kluba Ismir Mirvić sada smisliti. Da li će slušati glas navijača ili krenuti u još jedan eksperiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *