CENTRALNI DNEVNIK Nijaz Nanić, brat rahmetli heroja Izeta: Za djecu koja nisu SDA ovdje nema hljeba

Published On 23. October 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Izetov sin mi je rekao: “Vratio bih se u BiH, ali da ponovo moram otići kod nekoga da tražim posao, taj se ne bi proveo dobro”

Nijaz Nanić, brat rahmetli heroja rata Izeta, gostovao je na FACE televiziji, gdje se između ostalog osvrnuo i na objavu koja je na društvenim mrežama izazvala dosta pažnje, a ticala se zloupotrebe lika i djela slavnog komandanta.

– Moja objava na društvenim mrežama bila je potaknuta pojedinim aktivistima SDA koji su djelovali u USK. Tražio sam da se lik i djelo Izeta ne upotrebljavaju u te svrhe. To se protumačilo suprotno, izazvalo je buru reakcija SDA kadrova i botova, uvukli su me u ostatak priče i dali mi do znanja da je vrijeme da kažem sve što trebam – kazao je Nanić.

Dodao je da je način ponašanja vladajućih struktura kulminirao posljednjih godina.

– Za djecu koja nisu SDA, ovdje nema kruha. Izetova djeca su otišla iz BiH, Njegov stariji sin je uspio dobiti posao u Direkciji za ceste, tu su ga “vozali”, smučilo mu se moljakanje, pa je položio za medicinsku školu iako je završio Pravni fakultet i otišao vani. Rekao mi je: “Vratio bih se u BiH, ali da ponovo moram otići kod nekoga da tražim posao, taj se ne bi proveo dobro” – rekao je Nanić.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *