Bh. rukometašice ne idu u kvalifikacije za SP, pirova pobjeda u Cazinu protiv Grčke

Published On 6. November 2022. | By saliha | Sport

Nisu uspjele nadoknaditi zaostatak iz prvog meča

Naše rukometašice nisu uspjele da se plasiraju u kvalifikacije za SP koje se igra naredne godine iako su oba meča pretkvalifikacija protiv Grčke odigrale u Cazinu.

U prvoj utakmici Grčka je uspjela nakon velikog preokreta da pobijedi našu selekciju sa 23:21 iako su bh. rukometašice u tom meču imale i šest golova prednosti, ali na kraju su Grkinje preokrenule i slavile s dva gola razlike.

Međutim, ni tada nije bilo sve izgubljeno jer nas je očekivao revanš i vjerovalo se da će naš tim uspjeti večeras u dvorani u Cazinu da nadoknadi taj zaostatak i dođe do pobjede koja će nas voditi u kvalifikacije za SP, ali se nažalost to nije desilo.

Bh. rukometašice su i večeras igrale odlično tokom većeg dijela utakmice, ali smo ponovo doživjeli veliki pad u igri u samoj završnici kada su se Grkinje uspjele vratiti i na kraju izboriti plasman dalje.

BiH je u Cazinu uspjela da slavi sa 22:21 večeras, ali to nažalost nije bilo dovoljno da na kraju izborimo plasman dalje.

Naš tim je u toku ovog meča vodio i sa pet golova razlike (14:9) , ali u finišu se Grčka vratila i poravnala na 18:18. Bh. tim je uspio da pobijedi jednim golom razlike, ali u kvalifikacije je prošla Grčka.

Treba istaći da su izabranice Alme Čehajić Hadžović bile favoritkinje u ovom okršaju i očekivao se plasman u kvalifikacije za SP, ali nažalost naš tim nije opravdao tu ulogu i pored fantastične podrške koju je naš tim imao u prepunoj dvorani u Cazinu.

Pretkvalifikacije za SP, revanš:

BiH – Grčka 22:21 (14:9)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *