Uhapšena i Sebijina kućna prijateljica i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić

Published On 7. December 2022. | By saliha | Aktuelnosti

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

 

Pripadnici SIPA-e od jutros pretresaju više lokacija na području Sarajeva, a kako je potvrđeno za portal “Avaza” pretresi se vrše zbog javnih nabavki na KCUS-u.

Kako je potvrđeno za portal “Avaza” iz izvora bliskih istrazi, uhapšeni su bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić.

Čedić je inače kućna prijateljica Sebije Izetbegović. Ona je zaposlena u kabinetu Izetbegović na poziciji direktorice stručnih nemedicinskih disciplina.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela” i „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *