Nakon pokušaja ubistva Raščića policija u Goraždu na nogama, obaviješteni i drugi MUP-ovi, FUP…

Published On 14. January 2023. | By saliha | Vijesti

(Patria) – Nakon sinoćnjeg pokušaja ubistva Almira Raščića u Goraždu, kojem se ljekari na KCUS-u bore za život, danas je održan radno-konsultativni sastanak zastupnika u Skupštini BPK-a kojem je prisustvovao i policijski komesar Damir Bogunić. 

Kako je kazao komesar Bogunić sve policijske snage su od sinoć na terenu, a posebno Sektor kriminalističke policije.

“Obavijestili smo sve PS u susjednim opštinama, MUP Kantona Sarajevo, ali i Federalnu upravu policije. Mislim da ćemo u što kraćem vremenu doći do motiva i samog izvršioca. Imamo neke informacije, koje sada nisu za javnost, tako da službenici policije nastavljaju svoj dio poslao”, kazao je policijski komesar BPK Goražde Damir Bogunić za Avaz.

Ono što se nametnulo kao potreba nakon ovog šokantnog događaja koji je uzemirio stanovnike Goražda je da se ojača Uprava policije MUP-a BPK ali i da se sve bitne tačke u Goraždu i na izlazima pokriju video nadzorom.

Podsjećamo, Raščić je napadnut nakon što je izašao iz haustora zgrade u kojoj živi i krenuo prema automobilu. Napadač mu je pucao u glavu, a u izuzetno je teškom stanju. Raščić je nekadašnji fudbaler, kao i njegov brat Admir Raščić koji je u šoku zbog napada na njegovog brata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *