Naša stranka o najavi bunta: SDA je izdala građane, brani svoje kadrove

Published On 20. January 2023. | By saliha | Vijesti

Naša stranka se oglasila saopćenjem povodom, kako navode, “sve učestalijih najava bunta koje dolaze iz SDA”.

“Najavama pobune zbog navodne izdaje državnih interesa, SDA potvrđuje da je destabilizacijski faktor. Podsjećamo SDA da su državni interesi neodvojivi od interesa građanki i građana. A interes građanki i građana je bolji život u svim njegovim segmentima.

SDA je ta koja je izdala taj njihov interes, tu njihovu nadu, da su mnogi od njih prestali vjerovati da je u Bosni i Hercegovini bolji život uopšte moguć i zbog toga masovno počeli odlaziti.

Pod izgovorom da brane državne interese, SDA brani karijerizam i pozicije svojih kadrova. Nerijetko stečene lažnim diplomama. Brane naštimane tendere preko kojih su se nabavljali neupotrebljivi respiratori. Brane propale projekte – od Termobloka 7 do tunela Hranjen, itd.

Građankama i građanima ćemo vratiti vjeru u mogućnost boljeg života u BiH. Uu tome nas neće spriječiti nikakva ulica. Opravdavamo i omogućit ćemo svaki protest građanki i građana.

Što više njihovih zahtjeva nastojat ćemo realizirati, ali ćemo na svaku političku zloupotrebu takvih protesta i njihov skretanje u nasilje sistemski spriječiti“, navodi Naša stranka.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *