MILETIĆEVA LEKCIJA I REAKCIJA ZASTUPNIKA: Zlatku Miletiću jučer na diskusiji čestitali i zastupnici vladajućih stranaka; Osim Šestorke koja mu sprema kaznu!

Published On 26. January 2023. | By saliha | Vijesti

Iz Miletićevih aluzija na ministre tokom prethodnih karijera mogli su se prepoznati ranije kompromitirani Nenad Nešić, ministar sigurnosti, Zukan Helez, ministar odbrane, te Davor Bunoza, ministar pravde.

Zlatko Miletić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH,  jučer je ispunio ranije obećanje da neće dati podršku novom Vijeću ministara BiH zbog ljudi-ministara  koji nikako ne zaslužuju da se nađu na najvišim državnim funkcijama.

Iako Miletić u diskusiji nije poimenično prozvao nijednog ministra, nije bilo teško prepoznati na koga je mislio. Zoran Tegeltija, bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH i budući ministar financija,  mogao se prepoznati u Miletićevom podsjećanju na brojne afere u bankarskom sektoru Republike Srpske u kojima su nestale stotine miliona maraka u vrijeme kada je Tegeltija bio ministar u Vladi RS-a. Iz Miletićevih aluzija na ministre tokom prethodnih karijera mogli su se prepoznati ranije kompromitirani Nenad Nešić, ministar sigurnosti, Zukan Helez, ministar odbrane, te Davor Bunoza, ministar pravde.

Novinari koji su izvještavali sa sjednice uočili su da su mnogi zastupnici čestitali Zlatku Miletiću nakon njegove oštre diskusije. Nisu to činili samo opozicioni zastupnici nego i oni koji pripadaju strankama koje čine vladajuću koaliciju, poput Nebojše Radmanovića iz SNSD-a i jedne zastupnice HDZ-a BiH.

Samo se niko od zastupnika Šestorke, stranaka iz Sarajeva, nije usudio pozdraviti Miletićev istup i čestitati mu. Dapače, njegova jučerašnja diskusija mogla bi biti dodatni razlog da poslanici te koalicije u Domu naroda Federalnog parlamenta, prilikom izbora jednog delegata za Dom naroda Parlamenta BiH umjesto Zlatka Miletića glasove daju kandidatu Hrvatske demokratske zajendice BiH.

Na taj način bi Draganu Čoviću osigurali četiri delegata, kao i Miloradu Dodiku, odnosno potpunu kontrolu nad Domom naroda Parlamenta BiH!

Slobodna bosna.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *