Nije ga uspio dovesti u Milan, hoće li sada biti bolje sreće? Silvio Berlusconi želi Edina Džeku

Published On 30. January 2023. | By saliha | Sport

Silvio Berlusconi bio je tvorac velikog Milana, kluba koji je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća harao evropskim nogometom.

Najnovija igračka poznatog bogataša i bivšeg premijera Italije jeste ekipa Monze koju je preuzeo nakon što je prodao Rossonere.

Silvio Berlusconi u novom klubu

Monza je prošle sezone izborila plasman u italijansku elitu. Sada je veliko iznenađenje i u Seriji A. Klub je na najboljem putu da izbori opstanak. Kako pišu italijanski mediji, tu se ne želi zaustaviti.

Namjerava Berlusconi da njegov klub igra mnogo bitniju ulogu nego što je puko učešće u ligi. A kako bi u tome uspio, želi se pojačati. I tu dolazimo do jedne veoma zanimljive vijesti.

Kako piše portal Ilsipontino, Berlusconi i njegova desna ruka Adriano Galliani, žele dovesti trojicu igrača Intera. A jedan od njih je i – Edin Džeko!

Uostalom, evo šta pišu Italijani:

“Interovo tržište transfera nudi neočekivani scenarij kad su u pitanju odlasci. Monza Silvija Berlusconija, odlučna da se spasi u debitantskoj sezoni u Seriji A, cilja na tri najbolja igrača Nerazzurra.

Jedan od njih je Roberto Gagliardini. Njemu za šest mjeseci istječe ugovor. Sa 28 godina mogao bi odlučiti ostati blizu Milana i skrasiti se u Monzi.

Posljednja avantura

Drugi udarac koji bi Galliani mogao zadati je Danilo D’Ambrosio. On bi, ako ne produži s Interom, mogao odlučiti prihvatiti posljednju avanturu, s 34 godine, još uvijek u Seriji A.

Šlag na torti je, pak, Edin Džeko. Njegov ugovor je također pred istekom, a i dalje je odlučujući igrač u dresu Nerazzurra.

Bosanac je u Milanu možda zaključio svoj ciklus. Čini se da bi prijedlog Gallianija i Berlusconija mogao promijeniti želje 36-godišnjeg Sarajlije. On je ove sezone u 28 nastupa zabio 13 puta uz 7 asistencija”.

Inače, tandem Berlusconi – Galliani želio je dovesti Džeku još dok su vodili Milan. Tada nisu uspjeli. Hoće li sada imati više sreće?

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *